Cine este cel mai bogat candidat la primărie în București. Cum arată topul averilor

Stan Filon 26.08.2020, 15:07
Cine este cel mai bogat candidat la primărie în București. Cum arată topul averilor

S-a aflat care este, de fapt, cel mai bogat dintre candidații la Primăriile de Sector din Capitală. Cei care vă cer votul au case care se învârt după soare, mașini de ultimă generație, afaceri și proprietăți chiar și la Hollywood! Toate acestea reies din declarațiile de avere completate de candidații cu șanse reale la ocuparea fotoliului de primar de sector.

Care este cel mai bogat dintre candidații pentru funcția de primar de sector din București

Cinci apartamente și două case, dintre care una la Hollywood, California (SUA) și împrumuturi acordate în nume personal de 2,5 milioane euro are candidatul PSD la sectorul 2, Dan Cristian Popescu. Potrivit declarației de avere depuse, el mai deține două autoturisme şi obiecte de artă în valoare de 225.000 de euro, pe lângă 180.000 de euro în depozite bancare.

Clotilde Armand, candidat din partea alianţei PNL-USR-PLUS, și soțul ei dețin nu mai puțin de douăsprezece terenuri în România şi Republica Moldova, 2 case şi trei apartamente în Bucureşti și peste 245.000 de euro. De asemenea, ea are două autoturisme și o colecţie de bijuterii şi tablouri în valoare de 18.000 de euro. Și asta nu e tot! Clotilde Armand mai are epozite bancare în valoare de peste 130.000 de euro, un împrumut acordat de 22.000 de euro şi acţiuni în mai multe companii, însumând circa 62.000 de lei.

Care este cel mai bogat dintre candidații pentru funcția de primar de sector din București
Care este cel mai bogat dintre candidații pentru funcția de primar de sector din București? Robert Negoiță!

Robert Negoiţă este cel mai bogat candidat

Radu Mihaiu, candidatul USR-PLUS-PNL pentru primăria Sectorului 2, are două apartamente în Capitală și trei autoturisme. El a încasat venituri anuale de 80.000 de lei din salarii, conform declarației de avere.

Candidatul pentru primăria Sectorului 3 Aurelian Bădulescu (PSD) deține un teren în Satu-Mare şi nu are alte imobile sau autoturisme. Are însă datorii de 250.000 de euro.

Cel mai bogat candidat la funcția de primar de sector este Robert Negoiţă, actualul edil al Sectorului 3. Are treizeci de terenuri agricole şi intravilane, patru case de locuit și douăzeci și trei de apartamente, potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul primăriei. Totodată, Negoiță are datorii de peste 30 mil. lei către bănci, alte primării sau companii private.

În ceea ce privește veniturile sale anuale, acestea sunt de circa 64.600 de lei din salariul de primar şi 4,3 mil. lei din executări silite.

Daniel Tudorache este cel mai sărac candidat

De departe cel mai sărac candidat este Daniel Tudorache, actual primar şi candidat PSD pentru Primăria Capitalei. Conform declarației sale de avere din 2018, acesta nu deţine niciun imobil şi nici nu are vreun credit contractat. În schimb, are trei autoturisme cumpărate în mai, 2018, cu o valoare totală de 5.800 de euro.

Candidatul PSD pentru primăria Sectorului 4 şi actualul primar, Daniel Băluță, deține două terenuri, o casă, un apartament, un autoturism și tablouri în valoare de 10-15.000 de euro.

Daniel Florea (PSD), candidat pentru primăria Sectorului 5, are un teren, două apartamente în Bucureşti şi două autoturisme.

Cristian Băcanu (USR-PLUS-PNL), candidat pentru funcţia de primar al Sectorului 5, are, în acord cu declarația de avere, două apartamente, o casă și trei autoturisme, potrivit zf.ro.