Cine este cel care ar fi ordonat masacrul de la Bucha. Sute de ucraineni, ucişi la cererea comandantului trupelor ruseşti

Stan Filon 04.04.2022, 17:55
Cine este cel care ar fi ordonat masacrul de la Bucha. Sute de ucraineni, ucişi la cererea comandantului trupelor ruseşti

S-a aflat cine a stat în spatele măcelului de la Bucha, unde sute de civili au fost executați pur și simplu de armata rusă, înainte de a se retrage din localitatea ucraineană. Imaginile s-au viralizat pe internet și au indignat o lume întreagă! Civilii au fost legați la mâini, au fost împușcați în genunchi, apoi au fost executați. A fost descoperită o groapă comună, cu sute de trupuri.

Cine este cel care ar fi ordonat masacrul de la Bucha

A fost iadul pe pământ în localitatea ucraineană Bucha. Soldații ruși au executat sute de localnici neînarmați. Îi aduceau pe rând într-o cameră, apoi îi ucideau cu sânge rece. Serviciile secrete ucrainene au aflat acum cine s-a aflat în spatele masacrului de la Bucha. Îl cheamă Omurbekov Asanbekovici și datele lui personale au fost publicate acum pe internet de hackeri.

Potrivit activiştilor InformNapalm, unitatea militară 51460, brigada 64 de artilerie motorizată a fost cea care se face vinovată de execuțiile în masă din Bucha. Această unitate este condusă de locotenent-colonelul Omurbekov Asanbekovici, un ofiţer ale cărui date private de contact au fost făcute publice. S-a aflat numele, adresa şi numărul de telefon ale acestuia, după ce au fost distribuie pe mai multe grupuri de Telegram, potrivit Mediafax. Supraviețuitorii masacrului de la Bucha povestesc acum iadul prin care au trecut, de la invazia rusă din data de 24 februarie. Mulți au crezut că își vor găsi și ei sfârșitul, răpuși de gloanțele militarilor ruși.

Cine este cel care ar fi ordonat masacrul de la Bucha
Cine este cel care ar fi ordonat masacrul de la Bucha

„Îi împuşcau mai întâi în genunchi după care îi executau”

„Aici este subsolul dintr-o casă din Bucea. Într-o încăpere, ocupanţii şi-au făcut o cazarmă. În camera alăturată împuşcau civilii. Corpurile lor sunt în continuare aici. Uitaţi, se vede că au fost împuşcaţi în genunchi. Îi împuşcau mai întâi în genunchi după care îi executau. Erau legaţi la mâini, puşi în genunchi şi împuşcaţi în cap. Aceşti civili au murit. Acolo şi-au organizat un punct de comandă, un centru din care direcţionau acţiunile din oraş, era un sediu al forţelor speciale ruse. Asta era într-o cameră, în altă cameră sunt cel puţin cinci civili care au fost torturaţi şi apoi împuşcaţi”, potrivit unei declaraţii a unui soldat ucrainean.

O femeie care a văzut multe dintre ororile rușilor a povestit acum prin ce a trecut. „Au venit la ora 20:00. L-au împuşcat chiar aici. Apoi au început să caute prin apartament, repede. M-au luat pe mine şi câinele, câinele meu… un pechinez. Ne-au târât cu faţa în jos până la etajul doi al clădirii, unde se afla cartierul general militar. Au trecut 5 zile, 10 zile, apoi 13″, a declarat femeia.

Multe dintre victimele de la Bucha au fost descoperite cu mâinile legate la spate cu panglică albă – folosită de către ucraineni pentru a fi identificaţi drept civili. Imagini filmate din satelit arată un șanț de aproximativ 13 metri lungime pe care soldații ruși l-au săpat pentru a-și acoperi cumva ororile. Aici au fost îngropați sute de civili, înainte ca armata rusă să se retragă.

Kremlinul respinge acum „categoric” orice acuzaţie legată de uciderea civililor în oraşul ucrainean Bucha şi afirmă că acuzaţiile ucrainene în această privinţă ar trebui tratate cu o marjă de îndoială. Oficialii ruși spun că armata rusă s-a retras pe data de 30 martie din Bucha.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...