Cine este bărbatul care a primit cel puțin 8 doze de vaccin Covid. Cazul său face înconjurul lumii

Cătălina Burghelea 07.01.2022, 13:51
Cine este bărbatul care a primit cel puțin 8 doze de vaccin Covid. Cazul său face înconjurul lumii

Un bărbat de 65 de ani a fost vaccinat de cel puțin opt ori împotriva noului coronavirus. O anchetă aflată în desfășurare susține că pacientului i s-a administrat o serie de doze de vaccin, iar oamenii legii vor să afle cum de s-a putut întâmpla asta. De-a dreptul ireal este că bătrânul susține că numărul dozelor primite este mult mai mare!

Unui bărbat i-au fost administrate cel puţin 8 doze de vaccin! 

Unui bărbat din India i-au fost administrate cel puţin opt doze de vaccin anti-Covid, în 2021, a declarat un responsabil din domeniul sănătăţii. Brahmdeo Mandal, în vârstă de 65 de ani, a declarat că, de fapt, a primit 11 doze de vaccin, în statul indian Bihar. Anchetatorii au putut dovedi până acum doar opt, însă cercetările continuă.

Fără efecte adverse în urma vaccinărilor multiple

De profesie poştaş, dar ieșit la pensie, indianul a povestit că dozele de vaccin l-au ajutat să scape de dureri şi să rămână sănătos. Acesta a susţinut, de asemenea, că nu a avut niciun efect advers în urma vaccinărilor multiple. Dacă nu era depistat, Brahmdeo Mandal era pe punctul de a-și face a 12-a doză la un centru de vaccinare, săptămâna trecută.

O anchetă este în curs de desfăşurare. Autoritățile locale vor să afle cum a reuşit acest bărbat, care locuieşte cu familia sa în districtul Madhepura, să primească mai multe doze de vaccin anti-cornavirus.

„Am descoperit deja dovezi că i-au fost administrate opt doze în patru locuri”, a declarat Amarendra Pratap Shahi, un medic din Madhepura, pentru BBC.

Medicii sunt complet nedumeriți

Potrivit unor investigaţii, bărbatul a reuşit să primească „două doze de vaccin la o diferenţă de o jumătate de oră”, în aceeaşi zi, fiecare administrare fiind înregistrată pe portal”.

„Suntem nedumeriți de cum s-ar putea întâmpla acest lucru. Se pare că este un eșec al platformei. Încercăm, de asemenea, să aflăm dacă a existat vreo neglijență din partea oamenilor care gestionează centrele de vaccinare”, a spus Shahi.

„Dar încă mă întreb cum de nu a fost detectat după atâtea doze de vaccin”, a adăugat medicul.

Indianul susține că s-a vaccinat de 11 ori

Brahmdeo Mandal, care și-a notat pe un carnețel datele, orele și centrele de vaccinare, susține că a primit 11 doze de vaccin între februarie și decembrie anul trecut. Bătrânul a declarat că a călătorit în taberele de vaccinare din Madhepura și chiar în cel puțin două regiuni învecinate – una la mai mult de 100 km – pentru a se imuniza. A folosit diferite cărți de identitate, pentru a putea fi înregistrat pe aceste platforme.

Bărbatul a dezvăluit că a fost „vraci practicant” în satul său înainte de a se angaja ca poştaş şi că „ştia câte ceva despre boli”.

„După ce m-am vaccinat, durerile mele au dispărut. Înainte aveam dureri de genunchi şi mergeam în baston. Acum nu mai am. Mă simt bine”, a precizat el.

Vaccinarea este voluntară în India

De la debutul campaniei de vaccinare, pe 16 ianuarie 2021, India a administrat două vaccinuri produse la nivel local, Covishield și Covaxin. Vaccinurile cu două doze au un interval de administrare de 12-16 săptămâni, respectiv, patru până la șase săptămâni după prima doză.

Vaccinarea este voluntară în această țară şi peste 90.000 de centre, majoritatea de stat, oferă posibilitatea de a te imuniza oriunde în ţară. Printre acestea se numără centrele de vaccinare care administrează serurile fără programare făcută online. Beneficiarul trebuie să prezinte o dovadă de identitate – carte biometrică, act de alegător sau permis de conducere, pentru a se înregistra, iar datele colectate sunt ulterior introduse pe portalul de vaccinare CoWin.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...