Cel mai vaccinat om din lume. Câte doze anti-Covid și-a făcut într-o singură zi

Iancu Andreea, Anca Lupescu 11.12.2021, 16:25
Cel mai vaccinat om din lume. Câte doze anti-Covid și-a făcut într-o singură zi

În timp ce unii cetățeni optează pentru a nu se vaccina anti-Covid, un bărbat a devenit cel mai vaccinat om din lume, după ce și-a făcut într-o singură zi mai multe doze de ser. Acesta a pus pe jar autoritățile, care au deschis o anchetă pentru a afla cum a ajuns bărbatul să se imunizeze suplimentar. Deocamdată, se bănuiește că acesta ar fi fost plătit pentru a se vaccina în locul altor persoane.

Cu câte doze anti-Covid s-a imunizat cel mai vaccinat om din lume

Autoritățile sanitare din Noua Zeelandă investighează cazul unui bărbat care poate fi cu ușurință considerat cel mai vaccinat om din lume, după ce s-a imunizat cu mai multe doze anti-Covid în aceeași zi. Acestuia i-au fost administrate zece doze de vaccin pentru care a merg la mai multe centre de vaccinare.

Bărbatul a primit vaccinul în numele mai multor persoane, fiind plătit pentru fiecare injecție, susțin sursele publicației Abc.es. Ministrul Sănătăţii din Noua Zeelandă, Astrid Koornneef, a transmis că acest caz „este îngrijorător”, fără însă a dezvălui locul unde s-au petrecut evenimentele. Conform legislației din acest stat, oamenii nu sunt nevoiți să prezinte un document de identitate la momentul injectării cu serul anti-Covid-19.

Suntem foarte îngrijoraţi de această situaţie şi colaborăm cu agenţiile de profil, a declarat demnitarul.

Cel mai vaccinat om din lume. Cate doze anti-Covid si-a facut intr-o singura zi
Un bărbat s-a vaccinat de zece ori, în aceeași zi

Cetățenii din Noua Zeelandă au apelat la astfel de trucuri pentru a beneficia de acces în anumite locuri

Cel mai probabil, din cauza faptului că certificatul național de vaccinare din Noua Zeelandă facilitează accesul oamenilor în numeroase locații, acolo unde accesul nu este permis în lipsa documentului, mai mulți cetățeni au apelat la astfel de trucuri. Cu toate acestea, autoritățile avertizează că astfel de practici pun în pericol comunitatea și nu numai.

A avea un statut nesigur în ceea ce priveşte vaccinarea vă pune în situaţie de risc atât pe dumneavoastră, cât şi pe prietenii, whanau (familia) şi comunitatea dumneavoastră şi echipele de asistenţă medicală care vă tratează, a subliniat ministrul Sănătății.

Pe de altă parte, oficialul neozeelandez a mai precizat că „dacă cineva a fost vaccinat cu mai multe doze decât cele recomandate, trebuie să contacteze un medic”. Din păcate pentru o parte dintre cetățeni, multe dintre companiile şi centrele din ţară au apelat la un certificat de vaccinare naţional care permite accesul exclusiv persoanelor vaccinate cu schema completă.

Ce reacții ar putea avea bărbatul vaccinat cu zece doze de ser

Helen Petousis-Harris, specialist în vaccinuri, a declarat că bărbatul care s-a vaccinat de zece ori într-o singură zi, nu va suferi, cel mai probabil, de probleme grave. Cu toate acestea, el ar putea să se simtă rău a doua zi după imunizare, din cauza reacției generale imune.

Deocamdată, aproximativ 89% dintre locuitorii din Noua Zeelandă sunt vaccinaţi cu schema completă. De asemenea, situația epidemiologică a cetățenilor din regiune a ajuns la aproape 12.500 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 46 de decese de la debutul pandemiei, la o populație de circa 5 milioane de locuitori.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...