Cine era Ioan Crișan, omul de afaceri mort după ce mașina i-a explodat în Arad. Legăturile sale cu lumea politică

Ana Anitoiu, Ioana Nechifor 29.05.2021, 11:50

O mașină a explodat în parcarea unui supermarket din Arad, sâmbătă dimineață. Polițiștii și pompierii au găsit în autoturism o persoană decedată pe care au identificat-o drept omul de afaceri Ioan Crișan. Iată cine era acesta și ce legături avea cu lumea politică.

Cine era Ioan Crișan, omul de afaceri mort după ce mașina i-a explodat în Arad

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Arad au transmis că au fost sesizați sâmbătă dimineață, în jurul orei 7:00, că în parcarea unui supermarket din municipiul Arad a avut loc o explozie la o mașină. Când au ajuns la fața locului, polițiștii și pompierii au constatat că în autoturism se afla o persoană decedată.

În mașină s-ar fi aflat omul de afaceri afaceri Ioan Crişan, care este tatăl Laurei Bîlcea, fosta soție a deputatului PNL Sergiu Bîlcea. Potrivit presei locale, el s-ar fi urcat în mașina sa marca Mercedes după ce și-a cumpărat obișnuita sa cafea de dimineață de la o cafenea din zonă Când a pornit autoturismul, acesta a explodat.

”Domnul Crișan a dat cu spatele și, în momentul în care a virat la dreapta, să iasă din parcare, mașina a explodat”, a povestit un martor ocular pentru newsar.ro.

Cine era Ioan Crisan, omul de afaceri mort dupa ce masina i-a explodat in Arad. Legaturile sale cu lumea politica
Masina ce a explodat in Arad

Geamurile unor apartamente s-au spart

Martorii au spus că în urma exploziei ce a avut loc la mașina aflată în parcarea supermarketului, geamurile de la etajul 1 al unui bloc din apropiere s-au spart. În momentul în care a avut loc explozia, plafonul autoturismului Mercedes a zburat, iar după doar câteva secunde autovehiculul a fost cuprins de flăcări. Într-un sfert de oră a ars complet.

”Mercedesul ardea generalizat la sosirea primelor echipaje, focul a fost stins după 15 minute. După stingere, în interior s-a găsit o victimă, posibil bărbat. Din cauza incendiului și a deteriorării victimei, nu s-a putut stabili cu siguranță dacă e bărbat sau femeie. Alte victime nu sunt”, a spus inițial George Pleșca, de la ISU Arad, la Antena 3.

Ipoteza omorului este luată în calcul de anchetatori

Acum, poliţiştii fac cercetări pentru a stabili ce a provocat explozia autoturismului în parcarea supermarketului din Arad. Anchetatorii au în vedere în special ipoteza omorului.

”Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus deplasarea, de urgenţă, la faţa locului, a unor specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru a sprijini ancheta. Echipa de specialişti este coordonată de adjunctul directorului Direcţiei de Investigaţii Criminale, comisar-şef de poliţie Cristian Gheorghe”, a anunţat IGPR.

Urmăriți Impact.ro și pe