Explozie cu bombă, într-un magazin celebru din Germania. Mai multe persoane, rănite

Ana Anitoiu 17.02.2021, 23:14
Explozie cu bombă, într-un magazin celebru din Germania. Mai multe persoane, rănite

O explozie cu bombă a avut loc, miercuri, la sediul central al unui lanț de supermarketuri celebru, în Germania. Mai multe persoane au fost rănite. Toți oamenii care se aflau în clădire au fost evacuați, iar surse din cadrul serviciilor de intervenție au dezvăluit cum s-ar fi produs incidentul.

Unde a avut loc explozia cu bombă

Mai exact, explozia cu bombă a avut loc în oficiul poştal al sediului central al companiei Lidl, aflat într-o zonă industrială din orăşelul Neckarsulm, în landul german Baden-Württemberg, la aproximativ 60 de kilometri nord de oraşul Stuttgart. Un elicopter a survolat zona și a fost mobilizată o echipă de geniști.

Explozia a avut loc la ora locală 14.50, adică 15.50, ora României, după cum a anunțat poliția. Cel puțin trei persoane au fost rănite în urma deflagrației, iar în total, 100 de persoane au fost evacuate. Echipe ale poliţiei au intrat în clădirea lanțului de supermarketuri Lidl.

Explozie cu bomba, la sediul unui lant de supermarketuri celebru, in Germania. Mai multe persoane, ranite
Explozie cu boomba. Sursa: Captura video YouTube

Cum a avut loc incidentul

Conform unor surse din cadrul serviciilor de intervenţie ce au fost citate de Der Spiegel şi de Südwestrundfunk, deflagrația a avut loc după deschiderea unei scrisori cu bombă sau a unui pachet-capcană. La momentul incidentului, se afla în curs o operațiune amplă a poliției în zona industrială unde se află sediul central al lanţului de supermarketuri Lidl. În prezent, autoritățile din Germania încearcă să stabilească motivul atacului și cauza exactă a exploziei.

Cu doar o zi înainte, marți, a avut loc un incident similar la sediul unei companii ce produce alimente, ADM Wild, aflat la aproximativ 60 de kilometri de orașul Neckarsulm. A fost rănit un angajat care a deschis un colet cu explozibil.

Ce salarii au angajații lanțului de supermarketuri în Germania

În România, Lidl are 4.000 de angajați. Însă, salariile pe care le câștigă aceștia în țară sunt diferite față de cele pe care le obțin lucrătorii din țara-mamă a lanțului de supermarketuri. În plus, în Germania, aceste persoane au parte de creșteri salariale regulat și de zile de concediu adiționale.

De asemenea, fiecare minut lucrat de un angajat peste programul stabilit se plătește. În primul său an de lucru în companie, un salariat are 21 de zile de concediu, în cel de-al doilea ajunge la 23 de zile libere, iar in cel de-al treilea la 25. Mai multe detalii despre cât câștigă și ce beneficii au angajații Lidl în Germania, AICI!

Un român a devenit erou în Germania. Cum a prevenit o tragedie

Un șofer de TIR din România a devenit erou în Germania, după ce a observat că o mașină circula haotic pe contrasens. La un moment dat, autoturismul a atins chiar și parapetele, dar nu s-a oprit. Românul a observat cum corpul femeii aflate la volan se apleca într-o parte, spre schimbătorul de viteze. Așa că a acționat.

Șoferul român a intrat pe contrasens și a împins cu TIR-ul său de 30 de tone mașina femeii în parapetele de la marginea drumului, ca să o oprească. Apoi, a sărit de la volan ca să o ajute pe femeie. Alți șoferi i s-au alăturat și au avut grijă ca șoferița să primească primul ajutor, până la sosirea echipajului de salvare. După toată această secvență, românul a făcut o declarație uluitoare. Mai multe detalii, AICI!