Cine e singurul parlamentar care a votat împotriva impozitării pensiilor speciale. E celebru pentru geaca de 1.500 de euro

Raluca Juncu 17.06.2020, 21:13

Dorel Căprar este singurul politician care a votat astăzi împotriva proiectului de lege privind impozitarea pensiilor speciale. Deputatul PPU în vârstă de 45 de ani a devenit celebru în spațiul public pentru înfățișarea sa la o audiere, într-o geacă exorbitant de scumpă, de 1.500 de euro.

Cine este Dorel Căprar și ce studii are

Deputatul de Arad, Dorel Căprar, se află în al doilea mandat de parlamentar. Până în luna mai a acestui an, Căprar a făcut parte din PSD. Ulterior, după ce a fost exclus din partid, politicianul s-a înscris în gruparea Partidului Puterii Umaniste (PPU).
Deputatul a fost singurul de astăzi care a votat împotriva impozitării pensiilor speciale cu 85%, el nefiind de acord cu ceilalți 307 parlamentari care au votat „pentru”.

Dorel Căprar, fost deputat PSD șu actual deputat PPU. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Dorel Căprar, fost deputat PSD șu actual deputat PPU. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„Consider că este imoral să sancţionezi foşti angajaţi ai structurilor naţionale de securitate, din simplul motiv că nu există o viziune clară asupra supravieţuirii bugetare a pensiilor magistraţilor şi foştilor oficiali ai structurilor din cadrul siguranţei naţionale. Nu se joacă acest lucru la păcănele. Nu ne putem juca cu drepturile constituţionale câştigate de aceşti oameni din considerente electorale sau politicianiste”, a declarat Căprar.

Reamintim că miercuri, membrii comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților au votat un proiect de lege prin care pensiile cuprinse între 2001 și 7.000 de lei vor fi impozitate cu 10% , iar pentru cele de peste 7.001 lei se va aplica un impozit de 85%.

Dore Căprar și-a luat licența în studii juridice la Universitatea de Veste „Vasile Goldiș” din Arad. Ulterior a urmat cursurile la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, din cadul SRI. Potrivit declarației sale de avere, deputatul are un teren intravilan de 73.800 metri pătrați și unul agricol de 10.000 metri pătrați, ambele în localitatea Zimandu Nou. La acestea se mai adaugă o casă infim de mică, de 24 de metri pătrați, în Insula Mureș.

Fostul deputat PSD-ist nu deține mașină, bijuterii sau bani în conturi. Dorel Căprar încasat, în ultimul an venituri care se ridică la 129.372 lei încasate de la Camera Deputaților. Mărioara Raveca Nicoară, soția sa, 144.944 lei pe an (circa 12.000 lei net lunar) de la Serviciul de Ambulanță Județean Arad.

Politicianul mai este cunoscut în spațiul public prin prisma dosarului șpăgilor de la Vama Nădlac, în care este cercetat. Căprar s-a prezentat la audierile de la sediul DNA Timișoara într-o geacă Moncler Cluny în valoare de 1.500 de euro, scrie PRO Tv.

Urmăriți Impact.ro și pe