Cine e Liviu Vasilescu, noul șef al Poliției Române, zburat de Dragnea, dar readus în scenă de Dăncilă

Ciprian Ioana 21.08.2019, 15:07
Cine e Liviu Vasilescu, noul șef al Poliției Române, zburat de Dragnea, dar readus în scenă de Dăncilă

Noul șef al Poliției Române este Liviu Vasilescu, potrivit unei decizii luate de premierul Viorica Dăncilă și publicate deja în Monitorul Oficial. El a mai condus în trecut Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR, dar a fost zburat de acolo din dorința fostului lider al PSD, Liviu Dragnea.

Poliția Română a rămas fără șef după scandalul de la Caracal, în urma căruia Ioan Buda a fost demis. În toată această perioadă, șefia IGPR a fost asigurată interimar de Florin Dragnea.

La sfârșitul lunii iulie, pe fondul crimelor oribile ce ar fi fost comise la Caracal, ministrul de Interne de atunci, Nicolae Moga, anunța că Poliția Română a rămas fără șef.

„Am propus demiterea şefului Poliţiei Române, care este lângă mine, a prefectului judeţului, care trebuia să colaboreze cu inspectoratul de aici. (…) Trebuie să luăm aceste măsuri, pentru că nu pot eu să mă bag în ancheta procurorului. Ancheta este o anchetă complexă, şi atunci (…) eu nu plec de aici până nu finalizăm ancheta”, declara fostul ministru.

Cine este Liviu Vasilescu, noul șef al Poliției Române

Numirea unui nou șef al Poliției Române era în mâinile premierului Vioricăi Dăncilă. Cea care avea de ales între Liviu Vasilescu și Bogdan Despescu, cel care a mai condus IGPR. L-a preferat pe primul, cel înlăturat de la vârful sistemului de predecesorul Vioricăi Dăncilă la șefia PSD – nimeni-altul decât Liviu Dragnea.

Liviu Vasilescu a obișnuit cu funcții de conducere în cadrul IGPR. El a condus Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, de unde a fost schimbat.

Surse susțineau la acea vreme că a fost zburat din funcție din dorința lui Liviu Dragnea.

Fostul lider al PSD dorea să controleze această structură întrucât avea legături directe cu DNA pe diverse spețe. Direcția făcea filaje și interceptări și fostul lider social-democrat ar fi vrut să aibă acces la tot ce mișcă acolo. I-a fost ușor pentru că, la acea vreme, ministru de Interne era Carmen Dan, apropiată a lui Dragnea.

Surse citate de G4Media susțineau că Direcția de Operațiuni Speciale lucra cu DNA după decizia CCR, care a scos Serviciul Român de Informații din anchetele penale.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe