Cine e în spatele mesajului amenințător trimis pentru inaugurarea stadionului din Miercurea Ciuc. Multe galerii de fotbal l-au semnat. UPDATE- FRF nu și-a dat acordul pentru meci

Ioana Bucur 23.07.2022, 15:04
Cine e în spatele mesajului amenințător trimis pentru inaugurarea stadionului din Miercurea Ciuc. Multe galerii de fotbal l-au semnat. UPDATE- FRF nu și-a dat acordul pentru meci

Sâmbătă seara, stadionul modernizat din Miercurea Ciuc va fi inaugurat cu un amical între naționala U18 a Ungariei și o reprezentantă a Ținutului Secuiesc, partidă ce va fi disputată începând cu ora 18:00. Anunțul a stârnit un val de reacții negative. Cine e în spatele mesajului amenințător transmis în spațiul public, printre semnatari se numără mai multe galerii de fotbal.

„Către toți cei care mai au o fărâmă de onoare, demnitate și dragoste față de această țară”

Update, sâmbătă, 23 iulie, ora 15:05. În cele din urmă, FRF nu și-a dat acordul pentru meci, explicând ce alternative au fost oferite celor din Miercurea Ciuc.

„Refuzul a venit ca urmare a faptului că jocul propus a fi organizat de către clubul din Miercurea Ciuc nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de jocuri prevăzute de art. 6 alin. 1 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice.

Totodată, Federația Română de Fotbal a oferit clubului FC Csikszereda Miercurea Ciuc două propuneri de evenimente ce pot fi organizate pe stadionul din oraș:

Lotul Under 19 al României să joace un meci de pregătire cu selecționata similară a Ungariei, în luna august.

Lotul Under 16 al României să dispute o dublă amicală cu reprezentativa Muntenegrului în datele de 30 august și 1 septembrie.

Referitor la solicitarea inițială a clubului din Miercurea Ciuc, cea referitoare la organizarea unui meci România U18 – Ungaria U18, această partidă nu se putea organiza având în vedere că programul reprezentativei U18 era deja stabilit, urmând a avea o altă acțiune programată la începutul lunii august, iar jucătorii se aflau în perioada de pregătire cu cluburile de care aparțin. (…)

Federația Română de Fotbal urmărește cu interes situația și va analiza, dacă va fi cazul, ce se va întâmpla în această seară pe stadionul din Miercurea Ciuc”, a transms FRF, potrivit GSP.

Știre inițială:

Meciul de inaugurare a stadionului modernizat din Miercurea Ciuc a stârnit un val de reacții negative în spațiul public. Gazdele au vrut, inițial, ca la eveniment să participe naționala U18 a României, însă Federația a refuzat invitația. Locul „tricolorilor” a fost luat de o selecționată a Ținutului Secuiesc.

Decizia nu a fost primită cu brațele deschise, mai multe galerii de fotbal reuniundu-se și semnând o scrisoare deschisă publicată pe o platformă de social media, cu o zi înainte de partidă.

„Scrisoare deschisă

Către toți cei care mai au o fărâmă de onoare, demnitate și dragoste față de această țară.

Ne aflăm în fața unui nou moment zero. Din păcate, gândurile separatiste ale populației minoritare din mijlocul țării iau amploare pe zi ce trece. Noua găselniță de propagare a acestora este disputarea unui meci amical între naționalele U18 ale Ungariei și ținutului secuiesc.

Cum poate un stat imaginar să aibă o echipă națională? Cum putem permite ca pe teritoriul nostru să se nască o astfel de echipă? Chiar nu putem sesiza că ideea separatistă a luat o amploare considerabilă și că este doar începutul?

Facem apel direct către organizatorii meciului să găsească un oponent real pentru a disputa partida de mâine. În caz contrar, facem apel către Federația Română de Fotbal și Guvernul României să nu permită disputarea acestui meci, fiind un atac direct la securitatea țării noastre”, au transmis semnatarii scrisorii.

Cine e în spatele mesajului amenințător trimis pentru inaugurarea stadionului din Miercurea Ciuc. Multe galerii de fotbal l-au semnat
Imagine arhivă. Inquam Photos/ Cosmin Enache

Cine a semnat mesajul amenințător trimis pentru inaugurarea stadionului din Miercurea Ciuc

În mesajul postat în mediul online legat de inaugurarea stadionului din Miercurea Ciuc, semnatarii au anunțat că vor avea „grijă ca partidele pe care le vom disputa cu echipele separatiste maghiare să se desfășoare în „cele mai plăcute” condiții pentru dânșii”.

„Dacă așa zisele puteri ale statului nu vor fi capabile să oprească acest pericol vom prelua noi cârma și ne vom apăra țara cu toate forțele posibile. Știm, aveți nevoie de cele câteva procente de la partidul separatist, dar ar fi cazul să demonstrați pentru cine luptați cu adevărat.

Doar România!”

Cei care au semnat scrisoarea sunt reprezentanții: Peluza Sud Craiova, Peluza Cătălin Hîldan, Peluza Nord Rapid, Peluza Sud Timișoara, Peluza Șepcile Roșii, Peluza Marină, ShadowS & Vacarm (Steaua), Grupul „Suntem Ultras Dinamo” din Peluza Sud Dinamo, Peluza 1 Ilie Oană, Peluza Nord Iași, Peluza Nord Galați, Liga Suporterilor Stegari, Peluza Sud Sibiu, Fratii (Fc Argeș), Honor et Patria, Camarazii Romania, Uniți Sub Tricolor, Ploiești România, Dulce Românie, Ultra România.

Urmăriți Impact.ro și pe