Cine ar putea să-i ia locul lui Dan Petrescu la CFR Cluj. Primul nume vehiculat

Marian Cărăvan 27.07.2020, 20:07

Cine va sta pe banca tehnică a echipei CFR Cluj este una dintre preocupările oficialilor clubului din Gruia. Gruparea ardeleană se confruntă cu mari probleme în ultima perioadă, după apariția numeroaselor cazuri de COVID-19, dar se gândește și la viitor.

Primul nume vehiculat pentru înlocuirea lui Dan Petrescu

CFR Cluj mai are de disputat trei meciuri din actualul sezon de Liga 1, însă păstrează șanse la titlu, dar deocamdată trebuie să reducă din diferența de puncte care o separă de liderul clasamentului, Universitatea Craiova. Deși Dan Petrescu, antrenorul care făcut-o campioană pe CFR, mai are contract cu ardelenii până în 2022, am putea asista la o despărțire chiar la finalul acestui sezon. Mai ales că acum în Gruia lucrurile nu sunt chiar grozave din cauza pandemiei. În plus, CFR s-ar putea să piardă titlul în favoarea Craiovei.

Oficialii CFR-ului își fac din timp temele pentru sezonul viitor și ar putea opera schimbări pe banca tehnică. Deja se vehiculează un nume important care să-i ia locul lui Dan Petrescu, în cazul în care ardelenii se vor despărți de „Bursuc”. Conform cotidianului portughez A Bola, antrenorul lusitan Ricardo Sa Pinto s-ar afla în atenția campioanei României. Nu ar surprinde deloc această mutare, deoarece la CFR au mai activat antrenori portughezi. Toni Conceicao, actualul selecționer al Camerunului, a avut trei mandate în Gruia, iar fostul mare jucător Jorge Costa i-a pregătit pe clujeni în sezonul 2011/2012. De asemenea, Paulo Sergio, actualul antrenor de la Portimonense, a lucrat și el la CFR Cluj, în sezonul 2012/2013.

Ricardo Sa Pinto, posibilul înlocuitor al lui Dan Petrescu

Cine este Ricardo Sa Pinto, posibilul înlocuitor al lui Dan Petrescu

Ricardo Sa Pinto, 47 de ani, e fost internațional portughez, care și-a încheiat cariera de jucător în 2007. El a antrenat-o ultima oară pe Braga, iar din luna decembrie a anului trecut e liber.  În cele șase luni petrecute la Braga, Sa Pinto a dus echipa în Europa League și a câștigat grupa K, din care au mai făcut parte Wolves, Slovan Bratislava și Besiktas.

Cupa Belgiei, în 2018, este singurul trofeu obținut de Sa Pinto. În sezonul respectiv, portughezul a antrenat-o pe Standard Liege și l-a avut sub comandă pe Răzvan Marin. Ulterior, a plecat în Polonia, la Legia Varșovia, și în țara natală, la Braga.

Sa Pinto a debutat ca antrenor în 2012, la Sporting Lisabona. Printre echipele pe care tehnicianul lusitan le-a mai pregătit se numără Steaua Roșie Belgrad, OFI Crete, Atromitos, Belenenses și Al Fateh.

Dacă vor să-l ia pe antrenorul portughez, cei de la CFR Cluj are însă concurență serioasă, Sa Pinto ar mai avea oferte și de la alte cluburi, dar și de la echipe naționale, mai precizează jurnaliștii de la A Bola.

Urmăriți Impact.ro și pe