Cine ar fi, de fapt, mamele de soldați ruși cu care s-a întâlnit Vladimir Putin. Au fost identificate de ucraineni

Mihnea Tălău 25.11.2022, 20:18
Cine ar fi, de fapt, mamele de soldați ruși cu care s-a întâlnit Vladimir Putin. Au fost identificate de ucraineni

Președintele rus Vladimir Putin, a susținut, vineri, o așa-zisă întâlnire cu mamele militarilor implicați în agresiunea împotriva Ucrainei.  Presa le-a identificat însă pe femeile care au venit la întâlnire.

Interlocutoarele lui Putin alese pe sprânceană

Astfel, cea care i-ar fi raportat lui Putin problemele armatei ar fi fost o deputată a partidului Rusia Unită și directoare adjunctă la un centru sportiv din Moscova, Olga Beltseva.

O altă interlocutoare a președintelui a fost Iulia Belekhova, șefa Comitetului Executiv pentru Regiunea Moscova a mișcării pro-guvernamentale Frontul Popular All-Russian (ONF). Ea conduce, de asemenea, Asociația președinților consiliilor clădirilor de apartamente din regiunea Moscova. În 2016, a fost inclusă pe listele candidaților Rusia Unită pentru Duma de Stat, dar nu a a fost aleasă, scrie Pravda.

De asemenea, a fost identificată Nadezhda Uzunova, care a fost în 2019 consilier pe politică internă a șefului republicii Khakassia, iar acum ar fi responsabilă de „Frăția de luptă” Ust-Abakan pentru colectarea ajutorului umanitar pentru cei mobilizați.

Despre necazurile mamelor soldaților ruși a venit să discute și Irina Tas-ool, șefa departamentului pentru familie, tineret și sport din administrația districtului Kaa-Khem din republica rusească Tuva.

Cum i-au otravit fermierii ucraineni pe soldatii rusi

O nouă manipulare marca Kremlin

La întrunire, în dreapta lui Putin stătea cea mai creativă dintre mame, regizoarea Olesya Shigina – filmează filme patriotice ortodoxe, iar în stânga lui Putin, purtând un batic negru, stătea Zharadat Agueva, membru al „aristocrației” cecene. Fiii ei sunt oficiali de securitate de rang înalt, comandantul batalionului West-Akhmat, Ismail Aguev, și șeful Departamentului de Afaceri Interne din districtul Kurchaloy, Rustam Aguev. Ambii se luptă în Ucraina. Șeful Ceceniei l-a numit în mod repetat pe Rustam Aguev „frate”. Kadyrov a vorbit în mod regulat despre „exploatările” lui Ismail Aguev pe canalul său de Telegram.

Analiștii ucraineni apreciază că Putin le-a invitat pe mamele și femeile care i-au servit scopului, și anume de a manipula din nou populația.

Potrivit datelor oficiale, până pe 25 noiembrie, Rusia a pierdut deja aproximativ 86.150 de soldați în războiul de cucerire împotriva Ucrainei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...