Cine a intrat în vestiarul FCSB la pauza finalei Cupei României. Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată

Marian Cărăvan 29.07.2020, 15:13

La pauza finalei Cupei României, în vestiarul FCSB a dat buzna peste jucători un personaj care în mod normal nu avea ce să caute acolo. Acesta era nemulțumit de jocul prestat de roș-albaștri în prima repriză a meciului cu Sepsi și și-a permis să-i muștruluiască pe elevii lui Toni Petrea.

Ce s-a întâmplat în vestiarul FCSB, la pauza finalei Cupei României

Unul dintre oamenii cei mai influenți de la Federația Română de Fotbal a intrat în vestiar peste jucătorii de la FCSB, în pauza finalei Cupei României. În trecut el a lucrat la echipa patronată de Gigi Becali, iar intervenția sa de la Ploiești a fost pe fondul jocului slab făcut de roș-albaștri în fața celor de la Sepsi. Fost antrenor la Steaua și FCSB în mai multe rânduri, ultima oară în 2012, Mihai Stoichiță s-a înfuriat foarte tare după prima repriză a finalei. Șeful Comisiei Tehnice din FRF a intrat peste jucători în vestiar și i-a certat. Nimeni nu se aștepta la asta.

„Vouă chiar nu vă e rușine? Nu jucați nimic! Susțineți că sunteți Steaua? Nu se vede! Vă faceți de râs! Chiar nu puteți mai mult?”, ar fi spus printre altele Mihai Stoichiță.

Se pare că discursul a fost acceptat de antrenorul Toni Petrea, susțin surse de la FCSB, citate de GSP. Până la urmă, FCSB a câștigat Cupa României, după golul marcat de Dennis Man, în minutul 65.

Mihai Stoichiță a intrat în vestiarul FCSB și i-a desființat pe jucători

Mihai Stoichiță și legătura sa cu echipa lui Gigi Becali

Mihai Stoichiță, 66 de ani, este în prezent șeful Comsiiei Tehnice din Federația Română de Fotbal. În trecut el a antrenat echipa roș-albaștrilor, în mai multe mandate, dar trofeele le-a câștigat în anii 90, când jucătorii evoluau sub emblema Stelei. A câștigat titlul și Supercupa României în 1998, cu Steaua. Ultimul mandat la echipa ce-i aparține acum lui Gigi Becali a fost în 2012. A prins doar 11 meciuri atunci, în prima jumătate a anului 2012, dar și-a pus amprenta asupra evoluției ulterioare a echipei ce avea să câștige trei titluri la rând, dar cu Laurențiu Reghecampf și Costel Gâlcă pe banca tehnică.

Nu a fost un antrenor supus lui Gigi Becali, ba chiar la un meci a refuzat să efectueze o schimbare comandată prin telefon de patronul aflat în tribună. Se întâmpla la un meci  cu Rapid, când Becali a vrut să fie schimbat Bicfalvi, însă Stoichiță l-a ținut în teren. De Mihai Stoichiță, care între timp a ajuns un personaj cu influență la FRF, se leagă și parcursul lui Mirel Rădoi, susținut pentru a ajunge selecționerul naționalei U21, pe când nu avea o calificare ca antrenor. Minunile pe care le-a făcut cu „tricolorii mici”, calificați mai întâi la Europeanul de Tineret, apoi la Jocurile Olimpice, unde România nu mai ajunsese de 60 de ani, l-au propulsat pe Mirel Rădoi la naționala mare.

Urmăriți Impact.ro și pe