Dezastru aerian! Un avion cu peste 100 de persoane la bord s-a prăbușit. Ce au găsit echipele de salvare la fața locului

Rădulescu Valentin 22.05.2020, 16:29

În ziua de vineri a avut loc un accident tragic. În Pakistan un avion cu peste 100 de persoane s-a prăbușit, iar echipajele de salvare fac cu greu față focului. Cum s-a petrecut totul?

Un avion cu peste 100 de persoane la bord s-a prăbușit

Recent a avut loc un eveniment tragic în Pakistan. Un avion al Pakistan International Airlines s-a prăbușit în cartierul Model Colony, din orașul Karachi, în cursul zilei de vineri la ora 2:37. Avionul de tip Airbus A320 a plecat din Lahore și trebuia să aterizeze pe Aeroportul International Jinnah, unul dintre cele mai aglomerate din această țară, anunță propakistani.pk.

Numărul pasagerilor aflați la bord era destul de limitat, în contextul măsurilor de prevenire luate împotriva infecției cu noul virus. În avion se aflau 107 persoane, dintre care 99 erau pasageri, iar restul de 8 membri ai echipajului de zbor. În prezent nu se știe cauza producerii accidentului, dar potrivit informațiilor pare că au fost niște probleme tehnice ale aeronavei pe care căpitanul le-a observat chiar înainte de producerea accidentului.

„Avionul s-a prăbușit în Karachi. Încercăm să confirmăm numărul de pasageri aflați la bord, dar inițial s-a spus că este vorba de 99 de pasageri și opt membri ai echipajului”, a spus Abdul Sttar Khokhar, purtătorul de cuvânt al Autorității de aviație pakistaneze.

Dezastru aerian! Un avion cu peste 100 de persoane la bord s-a prăbușit. Ce au găsit echipele de salvare la fața locului
Dezastru aerian! Un avion cu peste 100 de persoane la bord s-a prăbușit. Ce au găsit echipele de salvare la fața locului

Câteva case au fost distruse iar mai multe persoane au decedat

Potrivit informațiilor publicate, Pakistan International Airlines (PIA) ar fi cumpărat avionul în anul 2014, respectiv acum 17 ani. La un minut după ce căpitanul a avut ultima discuție despre aeronavă cu reprezentanții aeroportului, avionul s-a prăbușit. Căpitanul a susținut că va face tot posibilul să aterizeze în siguranță după ce un motor a încetat să mai funcționeze. În spitalul Karachi’s Jinnah se află între în jur de 20 de rezidenți în stare gravă.

Guvernul din Pakistan a spus că până acum 17 persoane au decedat, iar mai multe victime ce se aflau în oraș vor fi duse la spitalele din apropiere. Mai mulți polițiști și medici se află acum la fața locului, dar fac cu greu față flăcărilor și fumului mare. În urma accidentului câteva case au fost distruse și mai multe avariate. Nu există foarte multe detalii, dar se pare că au fost confirmați și supraviețuitori dintre cei care se aflau la bord.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe