Chinezii au interzis consumul unui animal după apariția ciumei în țară. Nici nu te gândeai că se mânâncă așa ceva

Raluca Juncu / 07.07.2020, 08:48

Regiunea Mongolia Interioară din China se află în stare de alertă după ce autoritățile au confirmat un caz de ciumă bubonică. Boala era cunoscută în Evul Mediu drept Moartea Neagră, fiind cauzată de bacteria Yersinia Pestis, fiind transmisă de puricii infectați de la rozătorare.

Două cazuri de ciumă, într-o singură zi

Bărbatul infectat este un păstor și se află în stare stabilă, într-un spital din Bayannur, China. Autoritățile au deschis o anchetă în urma căreia au plasat în carantină aproximativ 146 de persoane care au intrat în contact cu acest bărbat.

Mai mult, luni, un alt caz suspect are în centru un adolescent în vârstă de 15 ani, care locui în regiune învecinată. Băiatul s-a prezentat la spital cu febră, după ce mâncase o marmotă vânată de un câine, scrie News.ro.

Comisia de sănătate din oraș a interzis până la sfârșitul acestui an vânătoarea și consumul unor animale precum marmota, o specie care trăiește în zonele rurale, scrie Mediafax, citând The New York Times.
Populația este îndemnată se semnaleze cazurile de marmote bolnave sau moarte, dar și să anunțe eventualele cazuri suspecte de febră sau posibile semne ale apariției acestei boli.

Boala este una rar întâlnită în China și deși este tratabilă, din 2014 și până în prezent cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața după ce au intrat în contact cu ciuma. În perioada 2009-2018, China a raportat 26 de cazuri de îmbolnăviri și 11 decese cauzate de ciuma bubonică.

Cazurile de ciumă nu sunt multe în lume. În Statele Unite, aproximativ şapte cazuri, de ciumă bubonică, sunt raportate în medie în fiecare an, cel mai adesea în zonele rurale din statele din zona de Vest, potrivit Centrului pentru Control și Prevenția Bolilor.

În trecut, pe continentul european au existat mai multe pandemii de ciumă, cea mai cunoscută fiind Ciuma lui Iustinian (între anii 541-542), care a afectat Imperiul Bizantin. De acolo a provenit pentru prima dată noțiunea de „Moartea Neagră”.

 

Sursa foto: pixabay.com

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI