China, acuzată oficial de SUA pentru pandemie. „Sunt probe că provine de la laboratorul din Wuhan”

Raluca Juncu / 04.05.2020, 09:47
China, acuzată oficial de SUA pentru pandemie. „Sunt probe că provine de la laboratorul din Wuhan”

Neînțelegerile dintre SUA și China, pe fondul pandemiei mondiale generată de virusul SARS-CoV-2 au luat tot mai mult amploare. Liderii de la Casa Albă susțin că vina pentru această criză epidemică aparține Chinei.

China, tot mai mult în vizorul americanilor

Mike Pompeo, secretarul american de stat a susținut existenta unor dovezi semnificative conform cărora noul coronavirus provine dintr-un laborator al oraşului chinez Wuhan, orașul în care a luat naștere noul virus.

Wuhan, locul din care a plecat toată epidemia. Foto: Yan Xiong/ Unsplash
Wuhan, locul din care a plecat toată epidemia. Foto: Yan Xiong/ Unsplash

„Există probe imense că de acolo a plecat”, a declarat duminică, Mike Pompeo, transmite Agerpres care citează AP. Declarația a fost făcută în cadrul postului de televiziune american, ABC. Secretarul de stat a refuzat, însă să spună dacă acest lucru a fost realizat cu premeditare de către chinezi sau nu.

„China este cunoscută pentru predilecţia ei de a infecta lumea şi de a folosi laboratoare care nu respectă normele (…) Ei continuă să împiedice accesul occidentalilor, al celor mai buni medici. Trebuie să putem merge acolo. Încă nu avem eşantioanele virusului de care avem nevoie”, a adăugat Mike Pompeo.

Declarațiile recente ale șefului diplomației americane au avut loc după ce Donald Trump a transmis că noul coronavirus provine din laboratorul de virusologie din Wuhan şi a ameninţat China cu introducerea de noi taxe vamale. La rândul său, liderul de la Washington acuză oficialii chinezi de răspândirea largă a acestui virus și spune că au fost „responsabili cu bună știință”, motiv pentru care ar trebuie să suporte consecințe.

SUA, pandemia în cifre

State Unite ale Americii se confruntă acum cu 1,188,421 de cazuri de îmbolnăviri și 68,602 de decese, potrivit worldometres.info. SUA estea cea mai afectată țară de virusul SARS-CoV-2. Zonele cu cele mai multe cazuri de îmbolnăviri semnalate sunt New York (323,883) și New Jersey (127,438).

La nivel global, peste 3 milioane de oameni au fost infectați cu noul coronavirus, iar alte 248,306 și-au pierdut viața. 1,156,982 de persoane, însă au fost declarate vindecate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI