China, măsură disperată pentru a combate coronavirusul. Cum vor fi curățați banii

Raluca Juncu 17.02.2020, 11:14
China, măsură disperată pentru a combate coronavirusul. Cum vor fi curățați banii

Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus crește dramatic în toată lumea.  Numprul persoanelor infectate se ridică  la 70.500 de persoane, dintre care 58.182 sunt locuitori ai provinciei Hubei. Numărul morților din întreaga lume se ridică la 1,776, scrie CNBC. Ce măsuri se adoptă pentru a reduce nivelul de răspândire al virusului?

China vrea bani spălați. La propriu

Banca centrală chineză a anunțat, într-o conferință ca va demara un proces de curățare a banilor aflați în circulație pentru a opri răspândirea virusului, scrie publicația Quartz.

Banii vor fi curățați cu o lumină ultravioletă sau la temperaturi foarte ridicate. Organizația Mondială a Sănătății a spus că încă nu se cunoaște cu exactitate timpul în care coronavirusul poate supraviețui pe suprafețe și obiecte, inclusiv  pe bani. Informațiile preliminare au arătat că virusul poate supraviețui câteva ore sau mai mult și că poate fi înlăturat și cu dezinfectanți de bază.

Este o măsură extremă, dar care se pore dovedi a fi eficientă fiindcă cel mai important acum este ca răspândirea coronavirisului să fie oprită, pentru a se trata în continuare miile de pacienți internați. Această decizie survine într-un moment dificil în care se află teritoriul chinez, în contextul în care economia locală este periclitată de înciderile de fabrici, alături de blocri de activități din numeroase industrii. Deși chinezii s-au întors deja din vacanța de Anul Nou (una prelungită de altfel), Guvernul este însă îngrijorat de companiile rămase închise prea mult timp. Economia Chinei se confruntă deja cu probleme în acest sens, iar analiștii au avertizat că virusul ar putea încetini economia globală.

Preşedintele Xi Jinping i-a avertizat pe oficialii comunişti că măsurile adoptate împotriva coronavirusului au mers prea departe. În timp ce numărul celor infectați crelte tot mai mult de la o zi la alta, o echipă de specialiști a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a început în acest weekend o investigație pentru a cerceta cu exactitate virusul precum și răspândirea acestuia.

Urmăriți Impact.ro și pe