Ce evenimente sportive au fost anulate din cauza coronavirusului. E și Olimpiada de la Tokyo în pericol?

Apostol R. Ștefan 14.02.2020, 16:22
Ce evenimente sportive au fost anulate din cauza coronavirusului. E și Olimpiada de la Tokyo în pericol?

Coronavirusul pune în pericol desfășurarea unor evenimente sportive, unul dintre acestea ar putea fi chiar Olimpiada de la Tokyo din vara anului acesta. Președintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo a spus că, din cauza acestei epidemii, cel mai important eveniment al anului ar putea fi anulat.

Olimpiada de la Tokyo în pericol de a fi anulată din cauza coronavirusului?

Președintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo , Toshiro Muto, a anunțat, că este foarte neliniștit din pricina faptului că epidemia de coronavirus ar putea amenința desfășurarea evenimentului.

Conform spuselor lui Tosiro Muto, această problemă trebuie să fie soluționată foarte rapid, iar coronavirusul trebuie eradicat cât mai rapid posibil până la deschiderea Jocurilor Olimpice.

„Sper că virsul va putea fi înlăturat cât mai rapid posibil. Ne gândim să cooperăm cu Comitetul Internaţional Olimpic, Comitetul Internaţional Paralimpic, cu guvernul şi oraşul Tokyo, pentru a înfrunta această problemă”, a adăugat el.

Ce evenimente sportive au fost anulate din cauza coronavirusului. E și Olimpiada de la Tokyo în pericol?
Ce evenimente sportive au fost anulate din cauza coronavirusului. E și Olimpiada de la Tokyo în pericol?

După ce orașul Wuhan a fost pus în carantină alături de întreaga provincie Hubei (centrul Chinei), focarul de coronavirus a făcut ca un număr tot mai mare de orașe din estul Chinei să impună interdicții de deplasare persoanelor care tranzitează.

Aproximativ 64,471de persoane din întreaga lume au fost contaminate de noul coronavirus (denumit oficial 2019-nCoV), în vreme ce numărul celor care au murit se ridică la 1,384. Pe teritoriul chinez au fost confirmate peste 24.000 de cazuri de contaminare. În alte 20 de țări, în afara granițelor Chinei au fost anunțate circa 200 de cazuri de contaminare.

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo vor avea loc în perioada 24 iulie şi 9 august 2020, fiind urmate de Jocurile Paralimpice, care se vor ține în perioada 25 august- 6 septembrie, potrivit agerpres.ro

Ce evenimente sportive au fost anulate din cauza coronavirusului?

Asociația jucătorilor profesioniști de tenis (ATP) a luat decizia de a amâna patru turnee din China. În afară de acestea au mai fost anulate și cursele de schi care trebuiau să se desfășoare în perioada asta. Respectivele patru turnee care urmam să se desfășoare în Qujing (din data de 2 martie), Zuhai (9 martie), Shenzhen (16 martie), și ultimul la Zhangjiagang (23 martie).

Cei de la ATP continuă să urmărească situația din China, urmând să anunțe ulterior dacă va exista o posibilitate pentru reprogramarea turneelor. În principiu, turneele challenger de la Taipei (Taiwan, din 30 martie), Nanchang (China, din 6 aprilie), Changsha (China, din 13 aprilie), Anning CH 125 (China, din 20 aprilie) se vor desfăşura la datele prevăzute.

În zilele de 15 și 16 februarie, trebuia să se desfășoare etapa de Cupă Mondială de schi de la Yanqing, dar din păcate aceasta a fost amânată.
În afară de acestea, Federația internațională de baschet (FIBA) a fost nevoită, să mute turneul feminin de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acesta urma să se desfășoare în perioada 6-9 februarie.

Urmăriți Impact.ro și pe