China introduce noi restricții înaintea Jocurilor Olimpice. Numărul cazurilor crește de la o zi la alta

Beatrice Dumitru 24.01.2022, 13:14
China introduce noi restricții înaintea Jocurilor Olimpice. Numărul cazurilor crește de la o zi la alta

China face orice pentru a limita răspândirea cazurilor de coronavirus, după ce în Beijing au fost raporate noi infectari, în timp ce orașul se pregătește pentru ediția de iarnă a Jocurilor Olimpice. În acest sens, autoritățile au impus noi măsuri anti-Covid. Până pe 22 ianuarie, China continentală confirmase 105.603 cazuri.

Noi măsuri anti-Covid în China

Guvernul orașului Beijing a introdus noi măsuri pentru a limita un focar de COVID-19, deoarece capitala Chinei a continuat să raporteze noi cazuri, cu mai puțin de două săptămâni de startul Jocurile Olimpice de iarnă. Nouă cazuri cu transmitere locală au fost găsite la Beijing pe 22 ianuarie, a anunţat Comisia Naţională de Sănătate, dintre care şase au fost în districtul Fengtai al oraşului.

Autoritățile au cerut locuitorilor din „zonele de risc”, inclusiv un cartier din Fengtai, să nu părăsească orașul, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului local, adăugând că persoanelor de aici li s-a cerut să evite adunările în masă.

 China introduce noi restricții înaintea Jocurilor Olimpice. Numărul cazurilor crește de la o zi la alta
China nu se abatae de la strategia „zero COVID”.

De asemenea, autoritățile orașului Beijing le-au solicitat locuitorilor să efectueze teste de acid nucleic dacă se confruntă cu simptome asemănătoare Covid-19 și au sugerat că primul caz raportat în capitală cu varianta Omicron a noului coronavirus ar fi putut ajunge printr-un pachet din Canada.

Copiii nu mai sunt primiți la grădinită

În Fengtai, unele grădinițe le-au spus părinților că nu mai primesc copiii care nu au fost vaccinați împotriva COVID-19, invocând noi reglementări guvernamentale.

China continentală a raportat 56 de noi cazuri de COVID-19 pe 22 ianuarie, în scădere față de cele 63 înregistrate cu o zi mai devreme, a declarat Comisia Națională de Sănătate. Numărul de noi cazuri asimptomatice, pe care China nu le clasifică drept cazuri confirmate, a scăzut la 34 de la 43. Până pe 22 ianuarie, China continentală confirmase 105.603 cazuri.

De la începutul epidemiei, autorităţile din China aplică strategia „zero COVID” pentru a limita apariţia de noi cazuri de coronavirus. Fosta țară comunistă face orice pentru a eradica virusul SARS-CoV-2, în ciuda avertismentelor că varianta mai infecțioasă Omicron face imposibilă o astfel de strategie. Autoritățile au construit și tabere de carantină, unde oamenii sunt ținuti în containere, cu paturi de lemn și toalete foarte mici.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...