Acces limitat al publicului la ștafeta torței Jocurilor Olimpice. Cine va putea participa la festivități

Beatrice Dumitru 21.01.2022, 16:44
Acces limitat al publicului la ștafeta torței Jocurilor Olimpice. Cine va putea participa la festivități

Pandemia de coronavirus schimbă regulile la Jocurile Olimpice de la Beijing.. Ştafeta torţei pentru ediția din această iarnă se va desfășura fără spectatori și cu alte restrciții. Jocurile Olimpice se vor desfășura în perioada 4 – 20 februarie 2022, iar Beijingul este primul oraș care găzduiește ambele ediții ale Olimpiadei, cea de iarnă și cea de vară.

Ştafeta torţei Jocurilor Olimpice, fără public

Ştafeta torţei Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing va fi închisă publicului din cauza îngrijorării cu privire la răspândirea coronavirusului, au anunţat organizatorii. Toate persoanele care vor purta torța trebuie să fie vaccinate și vor fi testate pentru a le monitoriza starea de sănătate timp de 14 zile înainte de festivități.

Evenimentul în care sunt implicate 1.200 de persoane care poartă torța va începe pe 2 februarie şi se va sfârşi două zile mai târziu, pe 4 februarie, când va fi deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice. Ediția din acest an se vor desfășura la Beijing şi în provincia vecină Hebei. Numai câțiva spectatori atent selecțați vor avea voie să urmărească evenimentul.

Acces limitat al publicului la ștafeta torței Jocurilor Olimpice. Cine va avea acces la festivități
JocurileOlimpice de iarnă se vor desfășura la Beijing.

„Ținând cont de factori precum prevenirea epidemie, ștafeta torței olimpice și ceremoniileprelejuit de acest evenimet vor fi organizate în locuri închise, sigure și controlabile”, a declarat un oficial de la Biroul Municipal de Sport din Beijing, notează Reuters.

Beijing, în alertă maximă din cauza Covid-19

Beijing, primul oraș care găzduiește atât Jocurile de vară, cât și Jocurile de iarnă, este în alertă maximă din cauza coronavirusului după câteva focare mici în diferite regiuni ale țării, la care autoritățile au răspuns cu restricții și testare în masă.

Traseul ștafetei, care va fi mult mai scurt decât la edițiile precedente, va include o oprire la Marele Zid, cel mai faimos obiectiv al Chinei, precum și în parcurile olimpice din centrul Beijingului, Palatul de vară și alte locații, inclusiv Grădina Internațională a Expoziției de struguri și Parcul Cultural Industrială Zhangjiakou.

Înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo din vara trecută, torța a parcurs mai mult de 2.000 de km în 121 de zile, dar a fost mutată de pe drumurile publice din cauza focarului de COVID-19. Ştafeta dinaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Pyeongchang din 2018 a acoperit un traseu de 2.018 km.

Flacăra pentru Jocurile de Iarnă de la Beijing a fost aprinsă în Grecia, într-o ceremonie din octombrie, care a fost întreruptă de activiștii pentru drepturile omului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...