China are de gând să lase Rusia din brațe? Ce îi pregătește Beijingul lui Vladimir Putin

Badea Violeta 19.02.2023, 09:25
China are de gând să lase Rusia din brațe? Ce îi pregătește Beijingul lui Vladimir Putin

Dacă privim înapoi în istorie, vom afla că Rusia și China nu au avut niciodată relaţii amicale, dar acum au părut că văd lucrurile cu aceeaşi ochi. Beijingul a susținut pretenția lui Vladimir Putin ca Ucraina să nu se alăture NATO. Însă, în curând, va face un pas înapoi. Iată ce plan are China. Liderului de la Kremlin nu îi va plăcea deloc asta!

Renunță China la relațiile strânse cu Rusia? Xi Jinping a luat decizia

Nu mai este niciun secret pentru nimeni că țara condusă de Xi Jinping nu a condamnat Rusia pentru că a invadat Ucraina, ci din contră, și-a întărit relațiile cu aceasta. Acum, însă, China ar putea să facă un pas înapoi, ceea ce ar fi un lucru bun pentru toate părţile.

Mai exact, liderul chinez ar urma să rostească un discurs pentru pace, cu ocazia aniversării începutului războiului, pe data de 24 februarie. Acest lucru a fost dezvăluit, de curând, de ministrul italian de externe, Antonio Tajani, care s-a întâlnit, recent, la Roma cu șeful politicii externe chineze, Wang Yi.

În timpul întâlnirii dintre cei doi, Antonio Tajani l-a îndemnat pe șeful Biroului Comisiei de Afaceri Externe a Partidului Comunist Chinez (PCC) „ca țara condusă Xi Jinping să facă presiuni asupra Rusiei pentru a se așeza la masa negocierilor”, după cum a declarat pentru televiziunea publică italiană RAI.

Tajani a anticipat, de asemenea, că discursul de pace al Chinei va avea loc săptămâna viitoare, când se împlinește puțin peste un an de la debutul conflictului din Ucraina.

Potrivit oficialului italian, Wang ar fi spus în timpul discuției că „țara sa dorește pace”. În replică la această declarație, Tajani nu a ezitat să propună Chinei să acționeze în fața Kremlinului „pentru a favoriza condițiile unei păci juste, prin susținerea diplomației, sancțiuni eficiente, asistență umanitară și justiție pentru victime”.

Citește și China, acuzații dure la adresa SUA după scandalul baloanelor zburătoare. Beijingul amenință că va reacționa!

Xi Jinping ar urma sa tina un discurs de pace
Xi Jinping ar urma sa tina un discurs de pace

Un oficial chinez susține că războiul din Ucraina a fost declanșat de Statele Unite

Ministerul de Externe chinez consideră că SUA este de vină pentru conflictul din Ucraina, susținând că Washingtonul a creat condiţiile care au condus la război.

„SUA sunt cele care au declanşat criza din Ucraina şi sunt cel mai mare factor care o alimentează şi au continuat să vândă arme grele şi de asalt Ucrainei, ceea ce nu a făcut decât să prelungească şi să intensifice conflictul”, a declarat, de curând, Mao Ning, purtătoare de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe chinez.

Citește și Cea mai mare țară din lume are o populație necunoscută: India versus China, o competiție neobișnuită!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...