China a raportat primele decese cauzate de COVID din ianuarie 2021

Mihnea Tălău 19.03.2022, 15:21
China a raportat primele decese cauzate de COVID din ianuarie 2021

China este lovită din nou de coronavirus. Două decese au fost înregistrate în provincia Jilin din nord-estul țării, epicentrul unui val de cazuri alimentat de Omicron, care a făcut ca milioane de oameni să se confrunte cu ordinul de a rămâne acasă.

Este prima creștere a numărului de morți în China din 26 ianuarie 2021

China a anunțat primele decese confirmate de COVID-19 în mai mult de un an, pe fondul unei creșteri masive a numărului de cazuri în nord-estul țării. Cele două decese au fost raportate sâmbătă în provincia Jilin, ridicând numărul deceselor cauzate de coronavirus în țară la 4.638.

Este prima creștere a numărului de morți în China din 26 ianuarie 2021, în timp ce țara se luptă cu o creștere a numărului de boli provocată de Omicron.

Acesta este orasul care se inchide iar din cauza covid

China a raportat sâmbătă 4.051 de cazuri noi, în scădere față de 4.365 în ziua precedentă, a declarat Comisia Națională de Sănătate.

Țara „își va menține strategia zero-COVID”

Țara în care coronavirusul a apărut pentru prima dată la sfârșitul anului 2019 a redus în mare măsură răspândirea acestuia datorită unei combinații de controale la frontiere, carantine îndelungate și închideri stricte care vizează în principal clădirile în care au fost confirmate cazuri, dar care uneori implică cartiere întregi, orașe și orașe.

În condițiile în care varianta Omicron s-a dovedit a fi cel mai mare test de până acum al strategiei „zero-COVID” a țării, zeci de milioane de persoane din întreaga țară trăiesc sub ordinul de a rămâne închiși în casă.

Acum, provincia Jilin a impus o interdicție de călătorie, rezidenții având nevoie de permisiunea poliției pentru a călători peste granițe, și a construit opt „spitale improvizate” și două centre de carantină pentru a face față creșterii numărului de infecții, informează aljazeera.com.

Președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat joi că țara „își va menține” strategia zero-COVID, în ciuda creșterii numărului de cazuri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...