Chiar dacă a scăpat de acuzația de omor involuntar, Alec Baldwin este dat în judecată de familia Halynei Hutchins

Beatrice Dumitru 22.04.2023, 15:30
Chiar dacă a scăpat de acuzația de omor involuntar, Alec Baldwin este dat în judecată de familia Halynei Hutchins

Procurorii din statul New Mexico au renunţat la acuzaţiile penale de omor involuntar împotriva actorului Alec Baldwin în cazul incidentului tragic din 2021, când directorul de imagine Halyna Hutchins a fost împuşcată mortal pe platoul de filmare al peliculei „Rust”. Însă, acesta va fi dat în judecată de familia femeii.

Alec Baldwin, proces cu familia Halynei Hutchins

Alec Baldwin a scăpat de acuzațiile de omor involuntar chiar în ziua în care au reluat filmările pentru peliculei western „Rust”, în Montana. Însă nu scapă și de emoții.  La 21 octombrie 2021, în timpul unor repetiţii, actorul a îndreptat un pistol Colt.45 spre Halyna Hutchins, dar arma s-a descărcat, ucigând-o pe directoarea de imagine şi rănindu-l pe regizorul Joel Souza.

Chiar dacă procurorii au renunțat la acuzațiile penale împotriva lui Alec Baldwin (65 ani), un avocat al părinților și al sorei Halynei Hutchins a anunțat că aceștia îl vor da în judecată pe actor, deoarece „nu poate scăpa de responsabilitatea” pentru moartea tinerei.

Chiar dacă a scăpat de acuzația de omor involuntar, Alec Baldwin este dat în judecată de familia Halynei Hutchins
Alec Baldwin și Halyna Hutchins

„Alec Baldwin poate pretinde că nu este responsabil pentru că a apăsat pe trăgaci şi a tras un glonţ care a pus capăt vieţii Halynei. Poate să fugă în Montana şi să pretindă că este doar un actor într-un film western, dar, în viaţa reală, nu poate scăpa de faptul că a avut un rol major într-o tragedie care a avut consecinţe”, a spus avocatul familiei într-un comunicat, preluat de BBC.

Alec Baldwin, acuzat că a dat dovadă de o nepăsare „nesăbuită”

Alec Baldwin a fost pus sub acuzare în luna ianuarie pentru două capete de acuzare de omor prin imprudenţă în legătură cu moartea Halynei Hutchins şi rănirea lui Souza. Actorul a fost acuzat că a dat dovadă de o nepăsare „nesăbuită” faţă de regulile de siguranţă.

Actorul s-a apărat și a negat că a apăsat pe trăgaci, dar un raport al FBI a concluzionat că arma nu s-ar fi descărcat fără ca trăgaciul să fie apăsat.

Alec Baldwin trebuie să se prezinte în instanță pentru o audiere preliminară pe 3 mai. Dar joi, procurorii au spus că vor retrage acuzațiile împotriva câștigătorului premiului Emmy după ce au fost dezvăluite noi fapte care necesită investigații suplimentare.

În luna octombrie, Alec Baldwin a soluţionat pe cale amiabilă un proces cu soţul Halynei Hutchins, Matt Hutchins, printr-o înţelegere prin care i-a oferit postul de producător executiv al filmului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...