Alec Baldwin a scăpat de acuzațiile de omor involuntar. Filmările la pelicula „Rust” vor fi reluate

Beatrice Dumitru 21.04.2023, 09:59
Alec Baldwin a scăpat de acuzațiile de omor involuntar. Filmările la pelicula „Rust” vor fi reluate

Alec Baldwin a scăpat de acuzațiile penale împotriva sa pentru pentru omor involuntar, din cauza incidentului petrecut în timpul filmărilor pentru pelicula „Rust”, în New Mexico, în octombrie 2021. Actorul se declarase nevinovat, dar risca să fie condamnat la 18 luni de închisoare.

Alec Baldwin scapă de acuzații

Alec Baldwin, câștigător al premiului Emmy, fusese acuzat de omor involuntar după ce directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost ucisă de un glonț adevărat tras dintr-un pistol de recuzită mânuit de actor. Acesta s-a apărat și a spus că nu știa că arma era încărcată cu un glonț real.

Procurorii din New Mexico au renunțat la acuzațiile împotriva lui Alec Baldwin, iar acesta a primit vestea chiar în ziua în care a reluat filmările la „Rust”, cu acelaşi regizor care a fost şi el rănit în incident. Decizia vine cu mai puțin de două săptămâni înainte ca un proces să înceapă și după ce au apărut noi dovezi cu privire la arma pe care o folosea Alec Baldwin.

Alec Baldwin a scăpat de acuzațiile de omor involuntar. Filmările la pelicula
Alec Baldwin și Halyna Hutchins.

Au fost dezvăluite fapte noi care necesită investigații suplimentare și analize criminalistice. Prin urmare, vom respinge acuzațiile de ucidere involuntară împotriva lui Alec Baldwin. Această decizie nu-l absolvă de răspunderea penală, iar acuzațiile pot fi depuse din nou”, au spus procurorii speciali Kari Morrissey și Jason Lewis, potrivit Reuters.

S-au reluat filmările pentru „Rust”

Alec Baldwin exersa să tragă cu arma pe platoul de filmare la o fermă de lângă Santa Fe, când glonțul a nimerit-o și a ucis-o pe Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, și l-a rănit pe regizorul Joel Souza. Actorul a negat că a apăsat pe trăgaci, dar un raport al FBI a arătat că glonțul nu ar fi ieșit fără ca trăgaciul să fie apăsat. El trebuia să se prezinte în instanță pentru o audiere preliminară, pe 3 mai.

Procurorii menţin, însă, acuzaţia de omor involuntar împotriva asistentei, Hannah Gutierrez-Reed, care răspundea de controlul armelor pe platou.

Alec Baldwin, în vârstă de 65 de ani, și Gutierrez-Reed, în vârstă de 25 de ani, au fost acuzați în ianuarie de ucidere involuntară pentru incidentul petrecut la filmările din 21 octombrie 2021, pe un platou din New Mexico.

Producătorii filmului „Rust” şi-au anunţat în octombrie planurile de reluare a producţiei după soluţionarea unui proces de omor din culpă intentat de familia lui Hutchins. Ei au declarat în februarie că filmările vor începe în această primăvară. Soțul lui Halyna Hutchins, Matthew, va fi director executiv al filmului, iar Bianca Cline va prelua atribuţiile de directoare de imagine.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...