EXCLUSIV

Cezar Ouatu, îndrăgostit lulea de iubita lui. Artistul se gândeşte deja la copii. „Căsătoria ar fi însă o încununare oficială” EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 18.08.2021, 17:34

Este una dintre cele mai bune voci masculine din țară, a reprezentat România la Eurovision, a câștigat zeci de premii internaționale și a cântat în marile săli de spectacole ale lumii. Cezar Ouatu, absolvent al Conservatorului Giuseppe Verdi din Milano, iubește intens, iar din punct de vedere profesional are planuri mari în țara sa natală, despre care ne vorbește într-un interviu exclusiv.

La primul său stand-by comedy

  • Cezar, cum a fost reîntâlnirea cu publicul după pandemie?

Publicul este mai doritor ca altădată, dar în aceeași măsură și circumspect că vor urma alte perioade de restricții.Am cântat mai mult pe afară, pe Riviera franceză, la Monte Carlo. În România, mai puțin… Am avut un concert extraordinar la Brăila cu un ublic extreme de primitor, la fel ca și la Palatul Culturii din Ploiești.

Nu merg chiar la toate evenimenele, fac selecția în funcție de client. De exemplu, eu nu mă încadrez la Zilele orașului… Din fericire, îmi permit să fac o selecție, nu mă raportez la numărul de concerte, ci la calitatea acestora.

  •  Ce planuri de viitor ai?

Să-ți faci planuri, proiecte, e cu dus și întors acum, cum ar fi concertele mari cu publicul pe care urmează să le susțin. Pe 24 septembrie, voi lansa primul proiect de stand-by comedy muzical, o parodie în care se cântă și se ridiculizează cei trei mari tenori, Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Jose Carreras, la care lucrez cu Mihnea Niculescu și cu finul meu.

Conceptul este inspirat din ce s a întâmplat afară. O să prindă foarte bine. Înainte am testat diferiți cobay din diverse zone. Umorul este extem de facil. Eu am o vorbă, va fi pe modelul unui umor astfel încât și pietrele vor râde.

Pe zona culturală, am avut prima tabără de creație personală, FICCO Music Camp și am înregistrat un debut cu success cu Ferma dacilor și vom continua cu următoare tabără de acest gen, dedicată copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 8 și 20 de ani.

Iar după ce creezi un Festival Internațional de Canto foarte apreciat precum FICCO, după ce concepi și debutezi cu tabăra muzicală de creație și dezvoltare personală de vis, după ce ajuți în evoluția și susținerea artistică a tinerilor artiști, a venit momentul să facem un upgrade din punct de vedere cultural și educațional și să avem și o academie de canto dedicată tuturor celor ce vor să aprofundeze tainele acestui “instrument miraculos” numit vocea umană !

Își deshide propria-i academie de canto

  •  Când intenționați să deschideți această academie și în ce va consta?

Demult îmi doream să deschid două academii de cant. Prima va fi inaugurată pe 15 septembrie, la Ploiești, a doua la București. Va avea departamente de canto classic, de muzică ușoară și populară. Putem lucra împreună de la cele mici secrete si trucuri vocale la tot ceea ce înseamnă scenă, stiluri muzicale, lumina reflectoarelor si toate detaliile unei cariere de succes!

Una e să câștgi un talentshow, să mai ai apoi vreo două apariții și atât, alta ca tinerele talente la care cred că există potențial să beneficieze de continuitate la nivel internațional, să fie ghidate spre direcții exacte. Sunt extrem de bucuros de parteneiatul pe care-l vom avea cu L’ecole de Belle Arte, în orașul meu natal, Ploiești.

Cezar Ouatu, îndrăgostit lulea de iubita lui
Cezar Ouatu și iubita sa

Cum a apărut ”omleta Ouatu”

  • De unde această pasiune pentru muzică?

Tata a fost un om extraordinar de la care eu am învăţat mult şi am moştenit foarte multe calităţi. Era unul dintre cei mai importanţi flautişti din ţară, a fost şi profesor la renumita Academie Mozarteum din Salzburg.

Din păcate, a plecat foarte rapid, cu toate că noi ne-am văzut la un festival de jazz, am râs, iar a doua zi eu a trebuit să plec în Germania la operă, la Potsdam. Peste două zile am aflat că s-a stins.

Pentru mine, dispariţia tatălui meu a fost un şoc. Pe 8 august (n.r. astăzi), ar fi fost ziua lui de naștere. Ii dedic piesa Eternitate, pe care am cântat-o cu gândul la el. Mă gândesc cât de îndepărtat pare totul, dar în același timp cât de aproape este sufletește de mine..

  • Ce alte hobby-uri mai ai?

Îmi place să gătesc. E o pasiune cu care mă mândresc și de care beneficiază iubita mea si familia. În plus, sunt genul de patron care mă implic și în bucătărie.

La finalul primei ediții a taberei FICCO Music Camp, am făcut faimoasa omletă Ouatu, pentru cei peste 24 de participanți…Altfel, îmi plac mașinile, sunt fanul condusului în ploaie, fac sport și-mi place să călătoresc.

Ce spune despre noua iubită

  • Ai vorbit despre noua ta iubită… Cum ai cunoscut-o pe Raluca Jurcă?

Prin social media, pe facebook. Dar asta mai puțin contează…Am avut șansa, atât eu, cât și ea, să fim aceleeasi personae din fotografii.. Nu de puține ori, în spatele unor poze și conturi se ascund fel de fel de personaje…Pe fb totul e frumos din punct de vedere estetic, perfecțiune, dar când cunoști persoana, e altcineva. Noi nu am avut parte de o astfel de situație neplăcută.

Eu sunt muntean, ea e din Ardeal, din Alba Iulia.. Am început deja să vorbesc cu regionalisme de acolo, cu fain și altele, de-mi zic prietenii că am luat-o razna…Ea e foare calmă, eu sunt perfecțonist și uneori mai agitat, și astfel există un echilibru în relație, ne completăm unul pe altul. În plus, face o ciorbă extraordinară de cartofi, cu zeamă de varză, așa, ca-n Ardeal. Sunt îndrăgostit de această zona, e o altă civilizație acolo.

  • Vă gândiți la căsătorie, la copii? Raluca vă însoțește la concerte?

Nu un act e important..Relația sentimentală, ceea ce simți sufetește contează mai mult decât o hârtie. Căsătoria ar fi însă o încununare oficială la nivel astral. În plus, am mare lipici la copii.

Raluca merge rar la concerte. Lucrează oarecum tot într-un domeniu artistic, se ocupă de înfrumusețarea sexului frumos.

  • Cum a fost în vacanță?

Eu fac parte din categoria românilor care nu sunt în asentiment cu litoralul de la noi…Am petrecut vacanța într-un resport din Balcic, apoi am fost la niște prieteni, în Corbu.

Am trecut și prin Mamaia, dar ce am văzut acolo, ne-am speriat. La noi numai umbrele, toți unii peste alții. Suntem în urmă cu educația, sub nivelul mării. Eu nu sunt cu aglomerația, de aceea am evitat litoralul românesc.

Urmăriți Impact.ro și pe