INTERVIU EXCLUSIV

Cezar Ouatu, atac dur la fosta iubită Angela Gheorghiu: „Mai bine cânt cu copiii pe care-i promovez”. Interviu EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 08.08.2022, 17:52
Cezar Ouatu, atac dur la fosta iubită Angela Gheorghiu: „Mai bine cânt cu copiii pe care-i promovez”. Interviu EXCLUSIV

Cezar Ouatu și celebra soprană Angela Gheorghiu s-au iubit aproximativ un an, dar odată ce idila lor a luat sfârșit, au întrerupt orice fel de legătură. Într-un interviu EXCLUSIV pentru Impact.ro, artistul contrazice afirmația acesteia potrivit căreia nu datorează nimic statului român și explică de ce nu a acceptat să mai fie amicul sopranei, cu care, spune acesta, nu ar mai cânta niciodată. De asemenea, artistul ne-a dezvăluit în ce constă parteneriatul cu Ion Țirac, la spectacolul din această lună, de la TNB, unde va urca pe scenă și cum și-a petrecut vacanța din San Francisco alături de iubita sa.

Cezar Ouatu, fostul iubit al Angelei Gheorghiu, contrazice afirmația acesteia

–         Se poate spune că aveți o vară fierbinte? Ce vacanțe aveți în plan?

„Am fost în San Francisco, două săptămâni. Apoi o să plecăm într-o altă vacanță, în Dubai, la niște prieteni. Vom merge și la noi la Vama Vechea, unde-mi place foarte mult.

Am mers la peniteniarul Alcatraz, de pe insulă. Se urcă cu un faimos tramvai…Trebuie să ai condiție fizică să poți ajunge acolo. Am fost cu prietena mea, și la bine și la greu”, a declarat Cezar Ouatu.

Cezar Ouatu, fostul iubit al Angelei Gheorghiu, contrazice afirmatia acesteia
Cezar Ouatu, fostul iubit al Angelei Gheorghiu, contrazice afirmatia acesteia

„Momentan nu găsesc inel”

–         „La bine și la greu”… Când veți spune asta și în fața ofițerului Stării Civile?

În fața ofițerului de poliție poate. Momentan nu găsesc inel. Am tot cumpărat pufuleți și nu prea-i plac alea de acolo. Mă tot amenință mereu compozitorul piesei mele de la Eurovision, Mihai Alexandru, că-mi mai dă 6, 8 luni… El așa glumește, are supersitiții..De aceea nu vreau să anticipez, important că suntem bine împreună.

–         Considerați că datorați ceva statului român?

Eu m-am întors din Italia. Revoluția și debutul meu real au fost în Italia și m-am reîntors odată cu Eurovisionul. Am rămas aici, dezvoltând alte activități, e cumva o datorie sentimentală, morală, socială. România m-a răsplătit cumva, ca și admirație. O pot lua ca o datorie morală. Eu le mulțumesc celor de la Filarmonica din Ploiești, unde activez în prezent ca solist vocal. Vrei, nu vrei, toți datorăm ceva țării în care ne-am născut.

„Nu trebuie să uităm de unde am plecat”

–         Cum comentați cele spuse de Angela Gheorghiu, potrivit căreia nu datorează nimic statului român?

Probabil dumneai a zis asta pentru că, paradoxal, un artist de talia ei a cântat peste tot, mai puțin la noi în țară. Dar se întâmplă ca artiști mari de afară să nu aibă acces la ei în țară. Suntem diferiți ca și concepție. Probabil dezamăgirea ei cumva e justificată în viziunea sa. Eu îmi doresc și pentru ceilalți artiști, mici, mari, pe care-i și promovez, și le recomand tuturor să nu se raporteze doar la scenele din România. În momentul în care ai reușit să pătrunzi afară, e ca o balanță a valorii. La noi din punct de vedere muzical e cu dus și întors. Dar nu trebuie să uiți de unde ai plecat. Chiar dacă nu ai cânat aici, ai o datorie morală și prin simplu fapt că te-ai născut aici.

Eu am dublă cetățenie, am debutat acolo. Dacă Dumnezeu nu mi-ar fi dat vocea asta descoperiă în ultimul an la Liceul de Artă, aș fi rămas un pianist pasionat de jazz, muritor de foame.. Mulți colegi, care n-au putut pătrunde afară, acum se mulțumesc cu niște cântări cu artiști celebri de aici. Câteodată e greu să ajungi cineva și-n România.

De ce refuză să fie amicul Angelei Gheorghiu

–         Vă numărați printre artiștii pe care Angela Gheorghiu  i-a ajutat și promovat?

Nu…  Să spună Angela Gheorghiu dacă m-a ajutat cu ceva. Nu mi-am dorit să fiu prietenul, amicul ei. Ăsta devenise numele meu. Îmi respect prea mult tatăl și mă cheamă Cezar Ouatu, nu amicul dumneai. Mi-am permis să-mi păstrez și să-mi duc numele de familie mai departe. Nu mă aflu printre cei pe care i-a ajutat și promovat. Noi am avut doar două-trei colaborări împreună. Dar e un om extraordinar care a ajutat foarte mulți dirijori, cântăreți, care au cântat cu domnia sa și vorbim de scene mari de afară. Dar când ajuți, nu-i obligatoriu să și primești ceva. Poate de aici și supărarea ei. Îmi pare rău că noi ar trebui ca români să ne respectăm mai mult artiștii care contează. Uităm foarte repede, ne raportăm la artiști cu câteva milioane de vizualizări. Multe legende au murit extrem de sărace. De ce oare? La noi îți aruncă o stea din aia de la președinție, cu care mori de foame. Ca artiștii mari să fie mândri, ar trebui să fie mai protejați. Zona asta e uitată. Dar la ce circulă la noi prin țară la nivel muzical… Dacă nu asculți Dani Mocanu, nu ești în râdul lumii.

În ce constă parteneriatul cu Ion Țiriac

–         Ascultați Dani Mocanu?

Nu. Eu sunt doar observator, care vrea să înțeleagă fenomenul. Avem și un Uragan…Ei sunt top unu, am ajuns să ne raportăm doar la asta. Săracul Mozart e pe buzele tuturor, dar nu are atâtea milioane de vizualizări. De ceva vreme, de vreo doi – trei ani, a început manelizarea României, cu tot respectul pentru acești artiști care cântă live.

–         Ați mai cânta pe aceeași scenă cu Angela Gheorghiu?

În niciun caz. Sunt foarte bine așa. Prefer să cânt cu copiii pe care-i promovez și cu care lucrez. Pe 22 august, la TNB vom avea un spectacol inedit, susținut și de Țiriac, unde voi cânta și eu și o elevă de-a mea, apropo de promovarea unor tinere talente, atunci când am ocazia. E vorba despre un parteneriat în care ne pune la dispoziție niște mașini de epocă ce au făcut parte din fenomenul James Bond. Acestea se vor afla chiar pe scena Teatrului Național.

Urmăriți Impact.ro și pe