Certificatul verde, introdus în fotbalul românesc. Ce avantaj vor avea jucătorii vaccinați

Stan Filon, Cristi Ionică 20.10.2021, 17:55
Certificatul verde, introdus în fotbalul românesc. Ce avantaj vor avea jucătorii vaccinați

Numărul foarte mare de decese și noi îmbolnăviri cu coronavirus i-a făcut și pe oamenii din fotbal să ia decizii drastice! Comitetul de Urgență al FRF, din care face parte și președintele FRF Răzvan Burleanu și președintele LPF Gino Iorgulescu, s-a întrunit astăzi pentru a lua în discuție noile date. Astfel, s-a decis introducerea certificatului verde pentru jucători! Vedeți în rândurile de mai jos și ce părere are Gigi Becali despre noile schimbări.

Certificatul verde, introdus în fotbalul românesc

În contextul exploziei de noi îmbolnăviri cu coronavirus în România, oamenii din fotbal au decis ca jucătorii să nu mai poată intra pe terenul de joc fără certificatul verde. Decizia intră în vigoare chiar începând cu data de 21 octombrie.

”Echipele vor trimite la FRF(medical@frf.ro) și, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenții clubului care au fost testați RTPCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. Acesta trebuie să conțină numele, prenumele, funcția, data recoltării testului, tipul de test efectuat și rezultatul. De asemenea, trebuie trimis și un document cu buletinele de analiză scanate, precum și deciziile DSP în urma eventualelor anchete epidemiologice. 

Certificatul verde, introdus in fotbalul romanesc
Certificatul verde, introdus in fotbalul romanesc

Ce spune Gigi Becali despre decizia luată

Acest model de informare se va menține pe toată durata competiției. Suplimentar față de cele de mai sus, vor fi prezentate documentele aferente fiecărei persoane din delegația unei echipe (staff + jucători + alți oficiali) la fiecare meci disputat de echipa respectivă.

Astfel, pentru jucători, Certificatul Verde (QR code) trebuie să fie anexat carnetului de joc (la fel ca și viza medicală – condiție pentru dreptul de joc), arbitrul având obligația verificării acestor documente. Pentru evitarea oricărui dubiu, doar în situația jocurilor la care participă jucători minori (exceptați de la testare), obligația prezentării QR Code-urilor se aplică doar pentru membrii delegației (staff+jucători+alți oficiali) majori”, se arată în comunicatul emis de frf.ro.

Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, este de acord cu testarea, dar spune ”NU” vaccinării. ”Aşa facem, testare înainte de fiecare meci. Ai mei au trecut prin boală. 6 luni, e bine. Testăm PCR fără nicio problemă, vaccin niciodată. E o regulă normală, dar nu e normală cealaltă, că dacă e vaccinat nu are nevoie de testare. Toată lumea la testare! N-ai bani, nu joci fotbal. Dacă nu ai bani, ce faci, îi îmbolnăveşti pe ceilalţi?”, a declarat Becali, potrivit as.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe