VIDEO

Centura de campion mondial a legendarului Muhammad Ali a fost cumpărată cu 6,18 milioane de dolari. „Mândru că sunt gardianul acestui prețios obiect”

Sorin Barbu 25.07.2022, 09:49
Centura de campion mondial a legendarului Muhammad Ali a fost cumpărată cu 6,18 milioane de dolari. „Mândru că sunt gardianul acestui prețios obiect”

„Rumble in the Jungle” este una dintre cele mai cunoscute bătălii din istoria boxului. Este meciul în care Muhammad Ali l-a învins pe George Foreman în anul 1974 și a cucerit titlul mondial. Centura a fost cumpărată de un afacerist american. Prețul ei? 6.18 milioane de dolari.

Centura lui Muhammad Ali a fost cumpărată cu 6,18 milioane de dolari

„Rumble in the Jungle” a fost meciul în care s-au înfruntat doi dintre cei mai mari pugiliști din istorie: „titanii” Muhammad Ali și George Foreman. Întâlnirea a avut loc în anul 1974 la Kinshasa, în Zair – acum Republica Democrată Congo. Muhammad Ali a câștigat printr-un KO în repriza a opta în fața unui adversar care nu pierduse niciodată. Și-a recuperat în acest fel centura mondială, la categoria grea, pe care a păstrat-o până în anul 1978 când a fost învins de Leon Spinks.

Ambii boxeri și-au petrecut primăvara și vara anului 1974 antrenându-se în Zair. Lupta era programată să aibă loc în septembrie, dar din cauza accidentării lui Foreman, a fost reprogramată pentru octombrie. În timpul pregătirilor, Ali a căpătat statutul de zeitate, toată Africa l-a aplaudat și a așteptat cu nerăbdare spectacolul.

Centura pe care Ali a câștigat-o în anul respectiv a fost achiziționată de un om de afaceri american. Jim Irsay a plătit fără să clipească 6,18 milioane de dolari pentru această „bucățică de istorie”. Proprietarul echipei Indianapolis Colts din NFL (Liga profesionistă de fotbal american) a anunţat duminică această achiziţie, printr-un mesaj pe Twitter. El a spus că este mândru că a devenit „gardianul” acestei centuri istorice a World Boxing Council. Omul de afaceri a mai spus că o va expune în cadrul unei expoziții a colecției sale.

Jim Irsay nu este la prima achiziție spectaculoasă, pe bani foarte mulți. El deţine, între altele, chitare care i-au aparţinut lui Elvis Presley, John Lennon sau Prince, precum şi manuscrisul original al ghidului Alcoolicii Anonimi scris de Bill Wilson în 1939.

Urmăriți Impact.ro și pe