Centrele de vaccinare de la MApN, deschise non-stop. Românii nu au nevoie de programare

Ana Anitoiu 04.05.2021, 13:00
Centrele de vaccinare de la MApN, deschise non-stop. Românii nu au nevoie de programare

Centrele de vaccinare de la MApN vor fi deschise non-stop, în perioada 4-11 mai, în București și alte șase orașe din țară, într-un maraton de imunizare anti-Covid-19. Românii nu au nevoie de programare pentru a primi doze de vaccin la una dintre unitățile acestei instituții.

Centrele de vaccinare de la MApN, deschise non-stop până pe 11 mai

Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), campania de vaccinare împotriva coronavirusului are loc în centre organizate de către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București și în unitățile sanitare militare din țară ce sunt și centre regionale de depozitare a dozelor de ser.

Conform MApN, începând de marți, 4 mai, ora 08:00, cei care doresc să se vaccineze pot merge la orice oră, fără programare, în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara. Persoanele imunizate vor fi înregistrate în RENV și vor fi planificate pentru rapel.

Centrele de vaccinare de la MApN, deschise non-stop, pana pe 11 mai
O persoana vaccinata de un cadru medical

MApN, 56 de centre de vaccinare anti-Covid-19 proprii

Ministerul a transmis că în prezent asigură locuri pentru vaccinare anti-Covid-19 oricui vrea să se imunizeze în 56 de centre de proprii, organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară. Acestea sunt deservite de aproape 1.000 de angajați ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori. În plus, MApN a operaționalizat 20 de centre mobile de vaccinare ce acționează gradual, din 21 aprilie, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate ori greu accesibile.

”În perioada următoare, în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin și de solicitările pe plan local, și celelalte patru spitale militare din rețeaua medicală a MApN vor putea crește ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă”, au precizat reprezentanții MApN.

Florin Cîțu a anunțat noi măsuri de relaxare

Marți, prim-ministrul României, Florin Cîțu a anunțat că sunt luate în calcul noi măsuri de relaxare a restricțiilor, în cazul în care campania de vaccinare anti-Covid-19 va continua cu succes. Premierul a precizat ce vor putea face românii, dacă la data de 1 iunie se va atinge pragul de 5 milioane de persoane imunizate. Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la evoluția campaniei de vaccinare, AICI!

”E clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte în drumeţie. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate.

Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente”, a declarat Florin Cîțu, precizând că pentru a lua în considerare renunțarea la masca de protecție ar aștepta data de 1 august.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...