Patriarhul Daniel a făcut primul îndemn la vaccinare. “Sănătatea e un dar de la Dumnezeu, dar noi trebuie să o cultivăm”

Ioana Bucur 02.05.2021, 11:30
Patriarhul Daniel a făcut primul îndemn la vaccinare. “Sănătatea e un dar de la Dumnezeu, dar noi trebuie să o cultivăm”

Noaptea de Înviere a venit cu un mesaj important din partea celui mai important om din Biserica Ortodoxă Română. Care a fost contextul în care Patriarhul Daniel a făcut primul îndemn la vaccinare.

Patriarhul Daniel a făcut primul îndemn la vaccinare

Israel este printre primele țări din lume ce a făcut pași importanți către revenirea la normalitate, la viața pre-pandemie. Sâmbătă seara, de Înviere, Patriarhul Daniel a declarat, în timpul ceremoniei de primire a Sfintei Lumini, că intrarea unui număr așa mare de credincioși în Basilica Sfântului Mormânt a fost posibilă, în primul rând, datorită faptului că în Israel autoritățile au putut relaxa restricțiile, în condițiile în care o mare parte din populație este vaccinată.

„Anul acesta, 2.500 de persoane au fost lăsate să intre în Basilica Sfântului Mormânt, în Biserica Mare. Şi s-a văzut bucuria credincioşilor prezenţi, printre care şi părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, ca reprezentant al Patriarhiei Române. (…) Deci, această binecuvântare este o încurajare pentru noi. Şi a fost posibil acest eveniment anul acesta mai uşor şi anume intrarea şi multor credincioşi pelerini în Biserica Sfântului Mormânt şi datorită faptului că în Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populaţie, s-au relaxat măsurile sau restricţiile impuse anul trecut”, a spus Patriarhul la ceremonia de primire a Sfintei Lumini pe Colina Bucuriei de la Catedrala Patriarhală.

Patriarhul Daniel a făcut primul îndemn la vaccinare
Patriarhul Daniel. Inquam Photos / Alexandra Pandrea

„Această molimă universală ne-a arătat cât de mult depindem noi de darul vieţii şi al sănătăţii”

În acest context, Patriarhul Daniel a făcut primul îndemn la vaccinare pentru români, spunând că imunizarea este un prim „pas spre o posibilă  redeschidere a pelerinajelor” și că și-ar dori ca, din 23 mai, țara noastră să poată trimită din nou grupuri de pelerini, „de preferință pelerini vaccinați” în Locurile Sfinte. Mai mult, el a vorbit și despre darurile vieții și sănătății, pe care pandemia ne-a făcut să le prețuim mai mult și pe care trebuie „să le protejăm și să le cultivăm”.

„Începând cu 23 mai, sperăm şi noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini, desigur, de preferinţă pelerinii vaccinaţi, care să reia vizitele, pelerinajele în Locurile Sfinte. Ne rugăm Preasfintei Treimi ca să ne învrednicească să ne bucurăm din nou de pelerinajele în Locurile Sfinte din Ţara Sfântă, dar şi aici la noi acasă să fim mai aproape unii de alţii şi să putem să mulţumim mai mult lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi pentru darul sănătăţii, pentru că această pandemie, această molimă universală ne-a arătat cât de mult depindem noi de darul vieţii şi al sănătăţii, care vin de la Dumnezeu, dar pe care noi trebuie să le protejăm şi să le cultivăm”, a mai spus Patriarhul Daniel.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...