SPECIAL

Cele mai secrete locuri din lume. Acolo nimeni nu poate pune piciorul

Dan Mlădinoiu 29.09.2021, 13:58

Pe glob există multe locuri secrete care au un statut special determinat de variate motive. Nu le poate vizita oricine din pricina regulilor aparte ce le guvernează, profilului deosebit ori pentru că ascund, din rațiuni bine întemeiate, lucruri de importanță majoră. Pentru a arunca o simplă privire este nevoie de aprobări speciale. În unele cazuri, nici acestea nu sunt eliberate de către autoritățile de resort, rămânând sub spectrul unui „top secret” de nepătruns.

Care sunt cele mai secrete locuri din lume, unde nimeni nu poate pune piciorul

Queimada Grande, Insula Șerpilor

Este un petec de pământ în Oceanul Atlantic, situat la 35 de km de țărmurile statului brazilian Sao Paulo. Particularitatea insulei constă în faptul că este cunoscută ca fiind locul de habitat a uneia dintre cele mai primejdioase specii de șerpi (Bothrops insularis), a căror mușcătură provoacă aproape instantaneu necroza țesuturilor.

De aceea, dar și pentru a conserva fauna și flora locală, autoritățile locale au interzis vizitarea insulei, fiind catalogată în lista celor mai periculoase locuri ale Pământului.

Totuși, oamenii de știință au acceptul de a veni aici pentru a întreprinde unele cercetări științifice.

Zona 51

Majoritatea oamenilor au auzit măcar o dată despre Area 51. În filme, în documentare stranii privitoare la ființe extraterestre sau din serialul “X Files”, Zona 51 este un loc clasificat drept secret de apărare, fiind actualmente cel mai interzis loc din lume. Doar armata Statelor Unite are voie să utilizeze această suprafață. Pare o adevărată legendă vie unde se fac experimente și cercetări militare de natură cosmică. Oamenii de știință care lucrează în Zona 51 nu le este permis, prin contract, să dezvăluie nimănui ceea ce fac acolo și la ce constatări ajung. Nici măcar familiilor lor. Transportul angajaților este asigurat dus-întors prin intermediul unor curse speciale.

Prîpeat, orașul de lângă Cernobîl

Prîpeat este o localitate părăsită astăzi, care înaintea dezastrului nuclear din 26 aprilie 1986, era locuită de 50.000 de oameni. Rămâne nelocuit din cauza severei infestări radioactive. Vizitele publice în acest loc sunt interzise și nimeni nu poate estima dacă acest oraș va mai găzdui oameni vreodată.

Cele mai secrete locuri din lume
33 Disney Club

33 Disney Club

Este un club exclusivist, privat, aflat în Disney Park. A fost deschis în New Oleans , California, în 1967, la șase luni după moartea celebrului regizor, producător și animator, de 22 de ori câștigător al Premiului Oscar, Walt Disney. Din motive bine întemeiate, nu toată lumea are acces in interiorul lui. Doar VIP-urile îi pot păși pragul. Un privilegiu pentru “norocoșii” demni de acest titlu. Are sucursale în Tokyo Disneyland și Shanghai Disneyland. Printre membrii săi de onoare se numără: Elton John, Elizabeth Taylor, Tom Hamks, Christina Aguilera.

Baza militară Mount Weather

Acest nume definește un buncăr subteran american situat sub o imensă pădure în Blue Ridge Mountains (Virginia) și a fost construit sub numele de cod “Operation High Point”. Initial fusese unul dintre centrele naționale de meteorologie. Apoi, a fost dezafectat și destinat supraviețuirii a 300 de oameni, vreme de doi ani, în cazul unui atac nuclear.

Coca Cola și secretul rețetei sale

Nu mai e cazul să amintim că este numele uneia dintre cele mai de succes băuturi din lume. Dintr-un motiv lesne de înțeles, întemeiat, speciala sa rețetă se află la adăpost sigur de potențialii hoți. Departe de priviri indiscrete, într-un seif.

Biroul Reginei Elisabeta a II-a

Regalul Palat Buckingham rezervă întotdeauna o mulțime de surprize. Biroul Reginei Regatului Unit este, de fapt, o cameră rezervată exclusiv Majestății Sale. Foarte puțini dintre slujitorii monarhului britanic știu unde este exact amplasat. Din motive de siguranță.

Cele mai secrete locuri din lume
Peștera Lascaux din Dordogne

Peștera Lascaux din Dordogne

A fost descoperită în anii ‘40 de către patru adolescenți. Această peșteră este bogată în istorie, cu cele peste 600 de desene și inscripții arheologice aparte de pe pereți. Paradoxal, ea poate fi vizitată. Este deschisă publicului larg timp de 11 luni pe an. Un loc minunat inclus în patrimonial UNESCO.

Centrul de date Google

Faimosul motor de căutare este, în realitate, o fabrică pe care nu o poate vedea nimeni niciodată, excepția constituind-o angajații care lucrează acolo. În anumite imagini, asigurate, apare totuși interiorul Google, însă spațiul nu poate fi accesat.

Marele Altar Ise

Cel mai sacru dintre altare din orașul Ise. Este un loc religios situat în Japonia. Un lăcaș, cel mai sfânt pentru niponi. Ei se închină lui Amaterasu, zeița soarelui. Nu poate fi vizitat în întregime, ci doar anumite locuri ale sale. Cine ar avea acest interes, trebuie să aibă statut special atestat cu documente.

Dosarele Vaticanului

Cetatea Vaticanului, micul stat suveran al cărui teritoriu (jumătate de km pătrat) constă dintr-o enclavă în Roma este arhicunoscut. Totuși, el ascunde o mulțime de arhive top secret găzduite într-una din camerele sale. Nu este nimic nou. Vreme de secole, aceste enigme nu au fost niciodată dezvăluite. Multe dintre ele sunt privitoare la suveranul pontif.

Cele mai secrete locuri din lume
Golful Bengal, Insula North Sentinel

Golful Bengal, Insula North Sentinel

Cea mai secretă insulă și pentru că este cea mai izolată din lume. Acolo locuiește un popor, dar în afara societății, a civilizației obișnuite. Poliția indiană interzice accesul pe această insulă ruptă din obișnuit.

Coreea de Nord, Divizia 39

O organizație catalogată ca fiind secretă pentru că este folosită pentru salvarea a ceea ce se numește „fondul slush al lui Kim Jong-Un”. Un fond care ajută la finanțarea renumitului dictator în cazul unor probleme. Pentru a obține mult mai mulți bani, el vinde o mulțime de lucruri precum aur, bijuterii, animale. Altfel spus, un mod de a profita pentru a-și umple tezaurul secret și personal.

Clubul privat al nobilimii britanice

Acesta este un club excentric și privat din Marea Britanie. Dacă este foarte select, se datorează faptului că este rezervat exclusiv nobilimii, oamenilor din înalta societate. Așadar, trebuie să fii foarte bogat, pentru că accesul este permis numai în schimbul unor sume mari de bani, sume neprecizate sau să ai un statut special pentru a avea șansa de a intra în acest loc secret. Discuțiile dinăuntru sunt doar din sferele politice și culturale. Este certificat ca fiind cel mai vechi club privat din întreaga lume. Doar fațada clădirii poate fi fotografiată și doar în baza unui permis eliberat de poliție.