Lucruri inedite despre Regina Elisabeta a II-a. De ce nu are voie să îşi hrănească niciodată câinii

Iancu Andreea 22.09.2021, 09:50
Lucruri inedite despre Regina Elisabeta a II-a. De ce nu are voie să îşi hrănească niciodată câinii

Regina Elisabeta a II-a este o figură marcantă printre liderii lumii, care, chiar și la vârsta de 95 de ani, reușește să uimească prin vitalitatea sa și puterea de decizie. Totuși, există câteva lucruri inedite despre Regina Elisabeta pe care puțini le cunosc. Unul dintre acestea este legat de faptul că suverana nu are voie să își hrănească câinii. Explicația este una extrem de neașteptată.

Lucruri mai puțin știute despre Regina Elisabeta a II-a

Suverana Marii Britanii este o prezență fascinantă, care a stârnit adesea curiozități, devenind un subiect de interes chiar și pentru regizori și scenariști, care au creat un serial de succes pe tema vieții reginei. Ajunsă la venerabila vârstă de 95 de ani, Regina Elisabeta a Marii Britanii este cel mai longeviv șef de stat din istorie, aflându-se în fruntea Regatului Unit de peste 69 de ani. În ciuda faptului că mulți consideră că viața reginei este una extrem de simplă și fericită, în realitate există o serie de lucruri inedite despre Regina Elisabeta a II-a și regulile pe care aceasta trebuie să le respecte.

Din cauza funcției pe care o deține, aceasta nu a avut ocazia să facă o mulțime de lucruri, fie pentru că acesta era obiceiul de al curtea regală, fie pentru că eticheta funcției sale impunea anumite norme. Nici până astăzi, de exemplu, regina nu are voie să își hrănească niciodată câinii. Alte lucruri inedite despre Regina Elisabeta sunt legate de regulile impuse de statutul de conducătoare a statului.

Lucruri inedite despre Regina Elisabeta a II-a
Detalii neștiute despre viața Reginei Elisabeta a II-a

Ce nu a făcut niciodată Regina Marii Britanii

  • Deși se numără printre fanii înfocați ai șofatului, Regina Elisabeta nu a făcut niciodată școala de șoferi. De fapt, Majestatea Sa chiar este unica persoană din Marea Britanie care nu are nevoie de permis de conducere, având chiar posibilitatea de a circula cu o mașină fără număr de înmatriculare.
  • Pe de altă parte, Regina Marii Britanii nu a mers la școală niciodată. Acest lucru nu înseamnă nicidecum că suverana nu este o persoană educată, ba din contră. Ea a beneficiat de o educație prestigioasă, alături de sora sa Margareta, cele două primind lecții de la profesori în privat.
  • Chiar dacă au devenit extrem de celebrii, cățeii Royal Corgis ai reginei nu au fost niciodată hrăniți de către Majestatea sa. De-a lungul vieții sale, Regina Elisabeta a avut aproximativ 30 de câini, fiecare dintre aceștia bucurându-se de camera personalizată, Corgi. Faimoșii căței aveau inclusiv un meniu special, pregătit de un bucătar, pe gustul lor, astfel că regina nu îi hrănea niciodată, doar chef-ul fiind cel care le cunoștea preferințele în materie de mâncare.
  • Inclusiv întâlnirile romantice au lipsit din viața Majestății Sale, care l-a cunoscut pe regretatul prin Philip la doar 13 ani. Cei doi s-au îndrăgostit și au început să își trimită scrisori. Abia câțiva ani mai târziu, la 20 de ani, regina a fost cerută în căsătorie așa cum este regula. Prințul Philip i-a cerut lui George al VI-lea mâna fiicei sale.