Cele mai populare mituri despre pisici. Ce este fals și ce este adevărat

Badea Violeta 09.08.2022, 19:37
Cele mai populare mituri despre pisici. Ce este fals și ce este adevărat

Pisicile sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai populare animale de companie din lume. Tocmai din acest motiv, de-a lungul timpului au circulat numeroase mituri despre ele. Unele credințe despre feline pot fi destul de inofensive, dar unele dintre ele pot fi extrem de periculoase pentru aceste creaturi, deoarece unii oameni pot trata animalele în mod diferit din cauza acestor mituri. Iată câteva credințe despre pisici. Află ce este fals și ce este adevărat!

Cele mai cunoscute mituri despre feline

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii din întreaga lume au născocit mituri despre pisici, de la superstiții despre presupusul lor noroc până la povești despre ele că ar sufoca bebelușii sau că ar trebui să consume lapte în fiecare zi.

Felinele apar, de asemenea, în multe religii, atât ca figuri angelice, cât și ca personaje diavolești. Indiferent dacă poveștile sunt adevărate sau nu, iată câteva dintre cele mai curioase credințe pe care diferite culturi le-au avut despre feline de-a lungul istoriei.

  • Pisicile ar trebui să bea lapte zilnic

Această credință este falsă. Medicii susțin că, deși multe pisici sunt atrase de produsele lactate, unele dintre acestea nu sunt sigure pentru ele să le ingereze. De exemplu, laptele poate fi dăunător, iar felinele pot avea intoleranță la lactoză și pot apărea dureri stomacale.

  • Pisicile cad întotdeauna în picioare

Acest mit este fals. E adevărat că felinele cad instinctiv cu picioarele înainte și pot supraviețui căderilor de la înălțime, însă ele se pot alege cu oase rupte în acest proces.

Un specialist susține că aceste animale se rănesc mai des atunci când aterizează de la înălțimi mici. Explicația este una cât se poate de simplă. Mai exact, animalele nu au timp să își întoarcă trupul pentru a pregăti căderea.

Cele mai cunoscute mituri despre pisici
Cele mai intalnite mituri despre pisici
  • Pisicile se vindecă singure lingându-și rănile

Fals. Potrivit specialiștilor, un astfel de gest poate încetini, de fapt, procesul de vindecare și poate deteriora și mai mult rana.

  • Pisicile sufocă nou născuții

Fals. Timp de secole, oamenii din întreaga lume au crezut că o pisică poate să se urce în pătuțul unui copil și să-l sufoce. În anul 1791, un juriu de la o anchetă a unui medic legist din Plymouth, Anglia, a găsit o felină vinovată de infanticid în acest mod. Acesta a fost un mit care s-a răspândit în toată lumea, inclusiv în țara noastră.

  • Pisicile au 9 vieți

Și acest mit este fals. La fel ca orice altă ființă vie, felinele au o singură viață. Această credință a apărut, deoarece pisicile au capacitatea de a scăpa tefere din anumite situații periculoase. Asta datorită vitezei de reacție pe care o au.

Vezi și alte mituri despre pisici:

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...