Cele mai periculoase intersecții din București. Fac sute de victime în ultimii ani

Stan Filon 13.07.2022, 16:52
Cele mai periculoase intersecții din București. Fac sute de victime în ultimii ani

Poliția Rutieră a făcut topul celor mai periculoase intersecții din București, unde sute de persoane au căzut victime șoferilor vitezomani sau neatenți. Un număr important dintre accidentele rutiere au fost provocate însă chiar de către pietoni, care aleg să traverseze pe culoarea roșie a semaforului sau prin locuri nepermise. În tot acest timp, România continuă să conducă în topul accidentelor auto cu victime din Uniunea Europeană.

Cele mai periculoase intersecții din București

Traficul din București este unul infernal, iar șoferii veniți din afara Capitalei rămân șocați de ceea ce găsesc pe străzi. Șoferii sunt mult mai agresivi și profită de fiecare metru al străzii. În plus, conduc cu viteză și se strecoară de multe ori fără să mai semnalizeze.

Trecerile de pietoni din București rămân, culmea, foarte periculoase. În ultimii doi ani, peste 100 de persoane au murit și alte aproape o mie au fost rănite grav, după ce au fost luate în plin de mașini, chiar pe trecerea de pietoni, iar situația pare să se înrăutățească, de la an, la an. Dacă în anul 2020, 52 de persoane au murit în București pe zebră, în 2021 aceste cifre au fost atinse după doar 9 luni.

Cele mai periculoase intersectii din Bucuresti
Cele mai periculoase intersectii din Bucuresti

Iată care sunt intersecțiile cu cele mai multe accidente rutiere din București

  • Intersecția STR. LUICĂ cu STR. VASILE PĂIUȘ – 8 accidente rutiere, 2 morți, 6 răniți
  • Intersecția BD. CAMIL RESSU cu STR. ILIOARA – 4 accidente rutiere, 5 răniți
  • ȘOS. ALEXANDRIEI NR. 115 – 4 accidente rutiere, 6 răniți
  • Intersecția STR. ANTIAERIANĂ cu STR. NEDELCU ILIE – 4 accidente rutiere, un mort, 3 răniți

„Este criminală… Era să fiu luat de pe această trecere de pietoni de cel puțin trei ori! Cu cât sunt mașinile mai puternice, cu atât e mai mare ignoranța și bătaia de joc!”, „Avem vecin pe care l-a lovit astă-toamnă. Unii șoferi, din păcate, cred că sunt inconștienți!”, „Șoferii nu prea opresc. Au mai fost incidente pe aici…Traversăm cu grijă, că avem copiii peste drum, la școală”, sunt doar câteva dintre declarațiile oamenilor care traversează zilnic una dintre intersecțiile amintite mai sus.

Pietonii, vinovați și ei

Potrivit datelor din anul 2021 ale Brigăzii Rutiere, nu toți pietonii au la fel de multă grijă înainte de a traversa strada. În 26% din accidentele rutiere, de vină au fost pietonii, care fie au traversat pe culoarea roșie a semaforului, fie au trecut strada prin locuri nepermise.

Mulți au uitat sau nu au știut niciodată cum se face, mai exact, traversarea pietonilor. „Traversarea se face vioi, se face în linie dreaptă, perpendicular pe trotuar, nu se face în diagonală, nu se face alergând, nu se face neasigurându-te…În momentul în care s-a apropiat de trecerea de pietoni, el trebuie întâi să se asigure din stânga, că de acolo îi vin primele mașini și apoi din dreapta”, amintește Aurel Moraru, instructor auto.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...