Cele mai frumoase și mai talentate actrițe de film din lume

Dan Mlădinoiu 21.10.2021, 15:03
Cele mai frumoase și mai talentate actrițe de film din lume

Cea de-a șaptea artă a adus la rampa celebrității femei înzestrate cu talent, inteligență și de o răpitoare frumusețe. Fiice ale Evei pentru care cinematografia mondială, cu precădere cea americană, a fost resortul ce le-a proiectat cu strălucit succes pe pânza marelui ecran.

Acolo unde au devenit dive adulate ce către milioane de spectatori. Meritul le aparține într-o uriașă măsură, însă nu trebuie uitați oamenii care le-au descoperit calitățile indubitabile. Fără îndoială, norocul a avut procentul său de „colaborare”, participând cu acel atât de dorit “right place at the right time” (locul potrivit la timpul potrivit).

Întocmirea unui top al acestor stele înseamnă o provocare majoră datorită unor particularități personale, precum și ai altor factori ce le-ar favoriza sau, dimpotrivă, ar influența locurile într-o imaginară ierarhizare. De aceea, o prezentare aleatorie este cea mai binevenită.

Cele mai frumoase și mai talentate actrițe de film din lume

Marilyn Monroe

Născută la Los Angeles, California, sub numele de Norma Jeane Mortensen (1iunie 1926 – 5 august 1962). Actriță, model,cântăreață, sex simbol, producător de film și divă pop a secolului trecut.

Marilyn Monroe este absolventă a Universității din California. Artista a fost una dintre cele mai cunoscute vedete pe plan mondial. Deși a jucat în filme doar 10 ani, a încasat în conturi peste 20 de milioane de dolari. Printre cele mai cunoscute producții se numără: Niagara, Domnii preferă blondele, Râul fără întoarcere, Șapte ani de căsnicie, Unora le place jazzul, Inadaptații.

Cea mai importantă parte a carierei sale s-a desfășurat sub egida celebrei case 20th Century Fox, acolo unde și-a preluat numele care a transformat-o într-o pictogramă de prim ordin a culturii universale.

În 1953, pozele sale nud au constituit platforma de lansare pentru prima ediție a revistei Playboy. Căsătorită de trei ori, viața starului a cunoscut multe frământări. A avut de suferit din pricina dependenței, a depresiei și a anxietății.

Moartea sa a fost stabilită drept urmare a unui suicid (supradoză de barbiturice), însă numeroase speculații și teorii ale conspirației au existat și continuă să circule. Una dintre ele e alimentată de relația pe care ar fi avut-o cu președintele John F. Kennedy. A fost deținătoare a Globului de Aur (1959) și a unei stele pe Hollywood Walk of Fame.

În 1999, Marilyn Monroe a fost clasată pe locul șase în lista Institutului American de Film care cuprinde cele mai mari vedete de cinema feminine din toate timpurile.

Cele mai frumoase si mai talentate actrite de film din lume. SPECIAL
Natalie Portman

Natalie Portman

Actrița și modelul NataliePortman este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase femei din lume. În 2011, a câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriță într-un rol principal pentru interpretarea din „Black Swan”.

De asemenea, are în palmares trei Globuri de Aur și un Premiu Bafta. A jucat în multe alte filme cunoscute precum „V for Vendetta”, „Thor”, „Sex Friends” sau primele trei episoade din Star Wars.

Megan Fox

Actriță de film și de televiziune.  Megan și-a început cariera în 2001 cu filmul Holiday in the Sun, dar a intrat cu adevărat pe ecran în 2007 datorită rolului său din trilogia „Transformers”.

Considerată un simbol sexual, Megan Fox apare frecvent ca imaginea perfecțiunii în revistele pentru bărbați. Mărturie stau locurile unu și doi din revistele FHM (For Him Magasine), din anii 2008 și 2010.

Jessica Alba

În 2007, actrița californiană Jessica Alba fusese deja votată „cea mai sexy femeie din lume” de către cititorii revistei destinate bărbaților, FHM.

În ciuda acestui compliment măgulitor, Jessica Alba a rămas destul de laconică: „Aș prefera să fiu admirată pentru performanțele mele decât pentru imaginea mea”. Cele mai reprezentative filme ale sale sunt „Sin City”, „Fantastic Four” și „Machete”.

Angelina Jolie

Aproape că nu mai are nevoie de prezentare. Actriță și regizor de film, laureată a unui Premiu Oscar, trei Globuri de Aur și două Screen Actors Guild Awards. Figurează în mod regulat pe listele celor mai sexy femei din lume.

De câțiva ani buni pare de neînvins nu doar pe plan artistic. Revista Forbes a plasat-o ca fiind cea mai bine plătită actriță de la Hollywood în anii 2009, 2011 și 2013. Viața sa este pentru moment foarte mediatizată. Reviste de certă faimă, precum Vogue, People, Vanity Fair, Esquire, FHM și Empire au desemnat-o „cea mai sexy femeie în viață”. Jolie  este o importantă susținătoare de cauze umanitare pe glob, în calitate de Ambasador al Bunăvoinței, acordând sprijin multor refugiați.

Eva Mendes

Este o actriță, fotomodel, designer și cântăreață americană de origine cubaneză născută în 1974. Absolventă a California State University. Filme de evidențiere: Training Day, Hitch, Ghost Rider.

Indiferent unde este văzută-pe covoarele roșii, în fotografiile revistelor, ea este întotdeauna admirabil îmbrăcată, naturală și are acel mic “ceva” care seduce. Eva Mendes este protagonista unei filmografii frumoase, cu mai mult de 30 de roluri în cinema de la lansarea carierei sale la sfârșitul anilor 90. Este remarcată în special pentru că a jucat în filme precum Training Day, 2Fast2Furious sau chiar Desperado 2.

Pe lângă faptul că este o actriță respectată, Eva Mendes este și figura mărcilor de cosmetice, lucrând  cu branduri de modă precum Dolce &Gabbana sau Morgan.

Brigitte Bardot

Fostă actriță, cântăreață, model și sex simbol al anilor ’60. Născută și crescută la Paris. Absolventă a Conservatorului din orașul natal. A atins nivelul de star mondial în 1957, odată cu rolul controversat din filmul “Și Dumnezeu…a creat femeia”. Inițialele sale (B.B) au devenit un mit de nivel universal. S-a retras din lumea celei de-a șaptea arte în 1973, după o prodigioasă carieră ce numără 47 de filme.

De asemenea, a înregistrat circa 70 de melodii. A devenit o activistă de frunte pentru drepturile animalelor. A fost protagonista unor controversate afirmații rasiste ce îi vizau pe imigranții arabi din Franța. Se întâmpla la începutul anilor 2000.

Halle Berry

Actriță americană și fost fotomodel. În 2002, a obținut Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță din filmul “Monster’s Ball”. Până în acest moment este prima și unica femeie de origine afro-americană care a câștigat trofeul suprem al cinematografiei mondiale pentru rolul principal. Cu numai un an înainte, câștigase Premiul Emmy și Globul de Aur pentru cea mai bună actriță din filmul “Destinul unei dive”.

Avea să continue  cu producții de excepție, precum saga X-Men, James Bond 007 Die AnotherDay sau OperationSwordfish, alături de John Travolta și Hugh Jackman.

În latura privată, Halle Berry nu este cunoscută pentru că s-a rezumat a-și răspândi viața în lumina reflectoarelor. A fost căsătorită de două ori, cu Eric Benet, dar și cu un francez, Olivier Martinez.

A avut un copil cu fiecare dintre ei și a divorțat de ambii. Încă mai crede în dragoste și a apărut recent în brațele rapperului Alex Da Kid.

Sharon Stone

Actriță de film și de televiziune, producător, glamour model, frumoasa blondă s-a născut și a crescut în Meadville, un orășel din Pennsylvania. Tatăl ei era muncitor la o fabrică, iar mama ei era casnică. Sharon a fost al doilea din cei patru copii.

La vârsta de 15 ani, a studiat la liceul Saegertown, apoi, în urma unui examen a fost admisă la Universitatea de Stat din Edinboro (Pennsylvania), obținând o diplomă în scriere creativă și arte plastice. Era o fată foarte inteligentă (cu un coeficient de inteligență de 154). Nu o dată i s-a spus că o slujbă potrivită pentru ea (și înțelepciunea ei) era să devină avocat.

Cu toate acestea, prima ei dragoste au fost filmele alb-negru, în care a jucat în special alături de starurile Fred Astaire și Ginger Rogers. La numai 17 ani, Sharon a câștigat concursul de frumusețe Miss Crawford.

De la lucru cu jumătate de normă ca fată de ghișeu McDonald’s, ea și-a făcut drum pentru a deveni un model Ford de succes, atât în ​​reclame TV, cât și în reclame tipărite.

În cele din urmă, consacrarea a venit odată cu „Total Recall” (1990) în care a jucat alături de Arnold Schwarzenegger. A pozat nud pentru Playboy, o mișcare îndrăzneață pentru o actriță de 32 de ani. Dar a funcționat. A obținut rolul revoluționar ca romancier sociopat, „Catherine Tramell”, în Basic Instinct (1992).

Scena de interogare de către polițiști a devenit un clasic în istoria filmului, iar performanța ei a captivat pe toată lumea, de la spectatorii MTV, care au onorat-o cu premiile cele mai dorite pentru femei și cea mai bună interpretare feminină.

A obținut Globul de Aur pentru rolul din “Casino”, în care a jucat împreună cu un alt uriaș al cinematografiei, Robert De Niro și trei Premii Emmy. Ofițer al Ordinului Artelor și Literelor din Statele Unite, de asemenea, Stea pe Hollywood Walk of Fame. Recunoaștere a industriei cinematografice pentru frumusețea și talentul ei. Mamă a trei fii adoptați.

Elizabeth Taylor

Liz Taylor a câștigat un premiu al Academiei Americane de Film pentru interpretarea ei de fată conflictuală din New York în filmul Butterfield 8 (1960), deși și-a exprimat public dezamăgirea față de această peliculă. S-a îndrăgostit de actorul britanic Richard Burton în timp ce filmau Cleopatra (1963). Ambii erau căsătoriți la vremea respectivă, iar aventura lor a devenit un scandal.

Cuplul a fost urmărit de fotografi și denunțat la fel de imoral în diverse și importante forumuri, precum ziarul Vaticanului și Camera Reprezentanților din Statele Unite. Cei doi au divorțat în cele din urmă de partenerii lor, fiind înșiși căsătoriți de două ori (1964–74, 1975–76).

Taylor a câștigat un al doilea premiu al Academiei pentru interpretarea ei alături de Burton în „Cui îi este frică de Virginia Woolf?” După mijlocul anilor 1970, Taylor a apărut doar intermitent în filme, piese de teatru de pe Broadway și filme de televiziune.

Viața personală a lui Liz Taylor a prezis apariția freneziei tabloide din ultimele decenii ale secolului XX. Cele opt căsătorii ale sale nu au furnizat teme de succes pentru media mondială. Un filantrop renumit, frumoasa actriță a ajutat la înființarea Fundației Americane pentru Cercetarea SIDA (1985), motivată parțial de moartea prietenului ei Rock Hudson din cauza bolii.

Ea a călătorit prin lume ca purtător de cuvânt al organizației, iar în 1991 a înființat Fundația Elizabeth Taylor SIDA pentru a oferi servicii directe celor care suferă de groaznica boală.

De asemenea, a folosit atracția imaginii sale publice pentru a comercializa linii profitabile de parfumuri și bijuterii. În 1993 a primit Premiul pentru realizarea vieții al American Film Institute. A primit Legiunea de Onoare franceză în 1987 și a fost numită comandant al Ordinului Imperiului Britanic (DBE) în 2000. (surse: vogue.com, vanityfair.com)

Urmăriți Impact.ro și pe