Cele mai frumoase sate din România. Puţini turişti români vin aici, din păcate. Foto

Ana Anitoiu 29.06.2022, 16:12

Cele mai frumoase sate din România au fost propuse pentru etapa mondială a unui concurs. Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a dezvăluit care sunt acestea. Puţini turişti români le vizitează, din păcate.

Care sunt cele mai frumoase sate din România

Potrivit Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, propunerile României pentru etapa mondială a concursului Best Tourism Villages sunt Rășinari, Biertan, din județul Sibiu; și Ciocănești, din județul Suceava.

Clasamentul a fost obținut după evaluări ce au fost făcute de comisia de specialiști. Locurile următoare, în afara podiumului, au fost ocupate de Costeşti, din judeţul Vâlcea; Eibenthal, din județul Mehedinţi; şi Râu Sadului, din judeţul Sibiu.

Conform Ministerului, cele trei cele mai frumoase sate din România au oportunitatea de a fi desemnate „Best Tourism Villages” sau de a fi incluse în programul Upgrade, prin intermediul căruia vor beneficia de suport din partea Organizației Mondiale a Turismului şi a partenerilor pentru îmbunătăţirea domeniilor de activitate.

Cele mai frumoase sate din Romania
Rasinari

Cum au fost alese cele mai frumoase sate din România

Cele mai frumoase sate din România au fost alese pe baza a nouă criterii de selecție. Acestea se referă la: resursele culturale şi naturale; promovarea şi conservarea resurselor culturale; durabilitatea economică; cea socială, dezvoltarea mediului și a turismului şi integrarea lanţului valoric; guvernanţa şi prioritizarea turismului, infrastructura şi conectivitata, sănătatea, siguranţa şi securitatea. În plus, au fost notate şi fotografiile şi videoclipurile de prezentare din aceste destinații turistice.

„Satele noastre sunt adevăraţi ambasadori ai turismului românesc! În acest an, Răşinari, Biertan şi Ciocăneşti, datorită unor astfel de instrumente de promovare internaţională, au o nouă ocazie să devină cunoscute în întreaga lume şi, mai mult, să se regăsească în oferta multor agenţii de turism internaţionale.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului le va fi alături şi în etapa mondială a concursului! Felicitări tuturor satelor candidate!”, a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Rezultatele finale ale concursului Best Tourism Villages vor fi anunţate în luna decembrie a acestui an. Atunci se va afla pe ce locuri se situează satele Rășinari, Biertan și Ciocănești, ce au fost propuse de România.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...