Cele mai frumoase mesaje şi urări de Sfinţii Constantin şi Elena 2022. Cei dragi vor rămâne impresionaţi

Andra Daoud 21.05.2022, 09:00
Cele mai frumoase mesaje şi urări de Sfinţii Constantin şi Elena 2022. Cei dragi vor rămâne impresionaţi

Sărbătoare mare pentru românii creștin-ortodocși. Biserica ortodoxă îi sărbătorește astăzi pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Aproximativ două milioane de români își sărbătoreasc astăzi ziua onomastică, iar printre ei cu siguranță se află și cineva apropiat vouă. Iată cu ce mesaje îi puteți impresiona de ziua lor!

Mesaje și urări pentru Sfinții Constantin și Elena

Sfinții Constantin și Elena sunt sărbătoriți în fiecare an, pe 21 mai. Biserica ortodoxă le-a dedicat această zi celor doi sfinți datorită cărora creștinismul există astăzi și care au stabilit ziua de duminică drept zi de odihnă. Numele Constantin provine din limba latină și simbolizează constanță, fermitate, în timp ce Elena, derivat de la străvechiul Helene, s-ar traduce prin „făclie”, „foc sacru” sau „lumina arzătoare a soarelui”.

Astăzi, 21 mai, este momentul să le urați „La mulți ani!” într-un mod original și călduros tuturor celor care poartă numele de Constantin și Elena, precum și derivate: Costin, Costel, Costică, Constanța, Ileana, Lenuța, Lena, Leana, Nuți etc. Iată câteva idei de mesaje pe care le puteți trimite sărbătoriților pe care îi cunoașteți, în această zi!

De ziua ta, sfântul al cărui nume îl porţi să îţi ocrotească paşii şi să îţi aducă zâmbetul pe buze! La mulţi ani!

Zi de sărbătoare! E primăvară, e soare şi e ziua numelui tău! La mulţi ani, drag prieten/ frate/ părinte, să rămâi peste ani la fel cum eşti acum!

E ziua ta, dragă Elena! Îţi urez să ai parte de clipe frumoase, sănătate, împliniri și toate cele bune! La mulți ani!

La mulți ani plini de noroc în această zi specială! Cu ocazia zilei de nume, îți doresc să ai parte de toate bucuriile din lume!

Toate florile din luna mai pentru tine, dragă Elena, de ziua ta! Să ai iubire în suflet, aprecierea celor dragi și împlinirea tuturor dorințelor! La mulți ani!

La ceas de sărbătoare, Sfântul Constantin să îți călăuzească pașii spre cele mai bune alegeri. La mulți ani cu sănătate și bucurii!

La mulți ani, dragă prietenă! Ziua numelui tău să fie presărată cu bucurii și zâmbete!

De ziua ta îți urez să ai parte de un ocean de sănătate, un munte de noroc şi un camion cu bani! Îţi doresc să ai parte de o zi de nume minunată şi să ştii că eşti şi vei fi mereu iubit/ă de toţi prietenii tăi!

Numele pe care îl porți să îți aducă noroc! La mulți ani, cu ocazia onomasticii, să ai parte de toate bucuriile din lume și norocul să te însoțească la fiecare pas!

Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări, într-un an plin cu realizări! La mulți ani, cu ocazia zilei de nume!

Cele mai frumoase mesaje si urari de Sfintii Constantin si Elena 2022. Cei dragi vor ramane impresionati
Sfintii Imparati Constantin si Elena

Tradiții și obiceiuri de Sfinții Constantin și Elena

Ziua de 21 mai este marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox, ceea ce înseamnă că este sărbătoare importantă și sunt interzise treburile în gospodărie. Există și unele tradiții, obiceiuri și superstiții legate de această zi.

Agricultorii evită să lucreze pământul în această zi, deoarece se crede că păsările vor ataca culturile dacă se muncește la câmp în ziua de sărbătoare.

În unele zone din țară, 21 mai este ultima zi în care se mai poate semăna porumb, ovăz și mei. Se spune că tot ce este semănat după această dată se va usca. În această zi, păstorii decid cine vor fi bacii și unde vor amplasa stânele.

În gospodărie, femeile obișnuiesc să tămâie și să stropească cu agheasmă, pentru a proteja casa de forțele răului. Pentru a avea parte de liniște în familie, este bine să se aducă în casă bujori îmbobociți în această zi. Ca în orice zi de sărbătoare, nu se spală, nu se face curățenie, nu se lucrează în gospodărie, nu se smulg buruienile și nu se sapă.

Urmăriți Impact.ro și pe