Cele mai frumoase mesaje de Paște. 35 de urări superbe de Învierea Domnului

Emanuela Pană, Ștefan Olteanu 28.03.2021, 19:59

Se apropie una dintre cele mai îndrăgite sărbători din an – Paștele. Din fericire, pandemia nu îi va împiedica pe credincioși să meargă la slujba de Înviere anul acesta, potrivit anunțului făcut de președinte, care privește cu optimism sărbătorile pascale în 2021. Majoritatea românilor sărbătoresc Paștele duminică, 2 mai, iar ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor, creștinii obișnuiesc să trimită mesaje reprezentative membrilor familiei, prietenilor și cunoștințelor. Pentru cei care sunt în pană de idei, am făcut o selecție a celor mai frumoase mesaje de trimis prin SMS, pe WhatsApp sau pe alte rețele sociale.

Cele mai frumoase mesaje de Paște

Un nou start, o nouă viață, noi năzuințe, amintirea măreției lui Iisus Hristos care s-a jertfit pe cruce pentru omul păcătos, sunt doar câteva dintre semnificațiile acestei date – 2 mai – marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox. Ne desparte un pas de marea sărbătoare a Paștelui, moment în care creștinii sărbătoresc Învierea lui Hristos.

Cuvântul „Paști“, întrebuințat de obicei la plural, vine de la „Pasah“, un cuvânt de origine ebraică, iar în traducere înseamnă „a trecut“. Prin sărbători pascale, creștinii ortodocși înțeleg altceva decât evreii (ieșirea din robia egipteană, trecere prin Marea Roșie, trecere prin pustie şi ajungerea lor în Canaan), și anume trecerea de la moarte la viață a Mântuitorului și pe pământ la cer.

Anul acesta, din cauza pandemiei de COVID-19, mulți dintre noi nu pot fi alături de familiile lor de sărbătoarea Învierii Domnului, astfel că cea mai la îndemână metodă de a le arăta aprecierea și faptul că gândul nostru zboară neîncetat către ei este să le trimitem câte un mesaj de Paște Fericit.

Citește și: Când se scumpește carnea înainte de Paște. Detaliul la care românii trebuie să fie atenți

35 de urări deosebite de Învierea Domnului

Împărtășește spiritul sărbătorilor pascale cu rudele, prietenii, colaboratorii, cunoștințele și persoanele dragi, trimițându-le cele mai frumoase mesaje de Paște. În acest articol am compilat gânduri și urări deosebite cu ocazia Învierii Domnului, pe care vă invităm să le parcurgeți.

Mesaje de Paște. Ce urări le poți trimite celor dragi cu ocazia sărbătorilor pascale
Mesaje de Paște. Ce urări le poți trimite celor dragi cu ocazia sărbătorilor pascale

1. Fie ca sfânta sărbătoare a Învierii Domnului să vă aducă cele patru taine divine: încredere, lumină, iubire, speranţă. Un Paște Fericit!

2. O singură dată pe an e Paştele. O zi specială, îmbogăţită de aroma bucatelor tradiţionale şi parfumul florilor de primavară şi al tău! Paşte fericit!

3. Lumina şi căldura Paştelui să ne încălzeasca sufletele, să ne lumineze minţile, să ne deschidă inimile spre iubire, credinţa şi iertare. Să fim mai buni, să ne bucurăm din plin de frumuseţea tuturor lucrurilor care ne înconjoară şi să dăruim iubire celor dragi. Sărbători Fericite!

4. Pentru unii, Paştele e un moment de întregire a familiei, în care îşi doresc pace şi bucurie. Pentru alţii, e o zi în care se distrează ceva mai mult sau scapă de serviciu ori de şcoală. Pentru mine e pur şi simplu o zi minunată, pe care vreau să o împărtăşesc cu voi. Paşte fericit!

5. Fie ca lumina Învierii Mântuitorului să vă inunde casa şi să vă aducă numai armonie, fericire şi multă iubire. Paşte fericit!

6. Lumina Sfintei Învieri să pătrundă în sufletul şi în inimile voastre bucurându-vă de minunea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos! Paște fericit!

7. Azi, în zi de sărbătoare să coboare liniştea şi pacea. Minunea învierii lui Iisus să dăinuie în inimile voastre, să vă lumineze viaţa şi să vă aduca renaşterea credinţei, speranţei, bucuriei cu bunătate şi căldură în suflete! Hristos a Înviat!

8. Fie ca bucuria Învierii Domnului să vă aducă în suflet linişte, pace şi fericirea de a petrece aceste clipe magice alături de cei dragi. Hristos a înviat!

9. Învierea Domnului sa-ti umple sufletul de lumina, ochii de lacrimile bucuriei, mintea de gânduri frumoase şi inima de iubire ! Hristos a înviat!

10. În noaptea Învierii, când clopotele bat, eu îţi doresc din suflet „Hristos a înviat!“.

11. Hristos a înviat! Fie ca lumina Învierii să îţi umple sufletul de speranţă, linişte, bucurie şi iubire! 

12. Bucuria vine din lucruri mărunte. Liniştea vine din suflet. Lumina vine din inima fiecăruia. Paşte Fericit!

13. Paşte, mielul fericit, oul şade înroşit, de ruşine s-a scumpit, iar iubitul iepuroi să v-aducă euroi, fericire, sănătate, mult noroc şi spor la toate. Paşte fericit!

14. Cei care se războiesc să aducă pace, cei care se urăsc să ştie să iubească, iar cei bogaţi să înveţe să dăruiască. Hristos a înviat şi Paşte Fericit!

15. Iepuraşul mustăcios, e de Paşte norocos. Nu-ţi lasă cadou în ghete, are el alte secrete: pască, oul înroşit, cozonacul, mielul fript şi un Paşte fericit!

16. Să vă bucure Dumnezeu, să vă dea sănătate, sa fiţi împreună cât mai mult timp, iar bucuriile să ţină la distanţă toate necazurile! Paşte Fericit!

17. E atâta lumină în jur, pentru fiecare dintre noi. Lasă lumina să intre în casa sufletului tău şi te vei simţi cu adevărat împlinit.

18. Un iepuraş cu boticul alb, a venit la voi în prag. Să v-aducă oul roşu, care să vă umple coşul. Hristos a înviat!

19. Noaptea Sfântă a Învierii să vă lumineze sufletele pentru a fi mai buni, mai curaţi, mai înţelegători şi mai apropiaţi de Dumnezeu! Un Paşte fericit alături de cei dragi!

20. M-a contactat iepuraşul şi mi-a zis că eu o să fiu cadoul tău de Paşte.

21. Clopotele Învierii să vestească o primăvară frumoasă, încărcată de bucurii şi de speranţe, energie nouă şi lumină caldă. Vă dorim din suflet să aveţi parte de minuni şi să preţuiţi momentele frumoase alături de cei pe care îi iubiţi.

22. Anul acesta iepuraşul o să vină la tine încărcat cu bunătăţi şi o să-ţi dea plicul cu cei o sută de pupici de la mine.

23. 16 iepuraşi: opt se spionează, cinci sunt la somnic şi frumos visează. Doi mai albiori dau cadouri de sărbători. Iar ultimul a citit: un nou PAŞTE FERICIT!

24. Oul înroşit, mielul rumenit, cozonacul mărit, Paşte fericit. Fie ca această sărbătoare să vă aducă multă nadejde şi pace în viaţă.

25. E totul gol, lipsit de miez. Nu e iubire, nu e crez, ce este bun e aruncat. E-o lume nouă, în păcat că uiţi să ierţi ce-i de iertat chiar de Hristos a înviat!

26. Copacii care cresc, florile care înfloresc și păsările care cântă suav, îmi şoptesc că Paștele e aici și îți doresc multă căldură în suflet, presărată cu fericire! Paște fericit!

27. Fie că sfântă sărbătoare a învierii Domnului să va aducă cele patru taine divine: lumina, înţelepciune, dragoste, speranţa. Un Paşte Fericit!

28. Aş vrea să petrecem Paştele împreună. Deşi ştiu că nu e posibil, îţi voi fi alături cu sufletul şi fie ca speranţa Învierii să mi te aducă aproape în curând! Paşte fericit!

29. Îţi doresc să sărbătoreşti fiecare zi ca şi când ar fi ziua sfântă a Învierii! Nu uita să te bucuri chiar şi de lucrurile mărunte din viaţa ta şi să îi apreciezi pe cei dragi. Sărbătoarea Paştelui să vă aducă mai aproape! Îţi urez din toată inima un Paste Fericit!

30. Umbla veste-n tot oraşul, cum că vine iepurasul, Să v-aducă pe-nserat, Paşte bun şi Luminat!

31. Redescoperă sentimentele sincere ce ţi se adăpostesc în suflet, fii mai bun cu cei ce au nevoie de dragoste şi sprijin şi la fel de iubitor şi plin de caldură cum numai tu ştii să fii! Paște fericit!

32. Fie ca spiritul Sfânt al Sărbătorilor de Paște să vă lumineze sufletele și casele! Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă ocrotească!

33. Iisus a fost un crin printre spini, iar tu, prin dragostea lui, ai devenit un crin printre crini. Hristos a înviat!

34. Dumnezeu să vă dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, o binecuvântare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grijă şi un răspuns la fiecare întrebare! Învierea Domnului să îţi aducă în suflet bucurie şi iubire. Paște fericit, alături de cei dragi!

35. Poate o să ţi se pară complet lipsit de originalitate, dar ştii că vorbele simple sunt şi cele mai frumoase. Aşa că… Hristos a înviat!

După cum aminteam și mai sus, în anul 2021, în calendarul ortodox, Paștele pică pe data de 2 mai, iar înainte de marele eveniment, creștinii țin Postul Paștelui, perioadă care face referire la postul de 40 de zile și 40 de nopți ținut de Mântuitorul, înainte de a începe propovăduirea Evangheliei.