Cele mai căutate meserii ale viitorului. Salariile ajung și la câteva mii de euro pe lună

Badea Violeta 28.11.2022, 16:48
Cele mai căutate meserii ale viitorului. Salariile ajung și la câteva mii de euro pe lună

Nu mai este niciun secret pentru nimeni că tehnologia evoluează din ce în ce mai mult. În acelaș timp, lumea se schimbă, la fel și piața muncii. Apar noi profesii, iar unele dispar. Tocmai din acest motiv, este bine să fii pregătit pentru orice. Află care sunt cele mai cătate meserii ale viitorului. Salariile sunt impresionante!

Care vor fi cele mai cerute meserii și cât se câștigă

Ai idee care sunt locurile de muncă ale viitorului? Toate au un lucru în comun: revoluția tehnologică la care asistăm în mod constant! Dacă te afli la început de drum în viața profesională, probabil că îți clocotesc în minte zeci de indecizii și ai realizat cum joburile tradiționale pot suferi schimbări drastice de-a lungul anilor.

Poate că ai îndoieli cu privire la posibilitatea de a merge la facultate sau de a investi într-o altă carieră care să-ți aducă plăcere. Sau poate că ai deja o meserie, dar vrei să afli despre schimbările de pe piața muncii.

Există o mulțime de opțiuni, dar este esențial să fii atent la profesiile care vor fi cele mai căutate în viitor. Hai să aruncăm o privire la câteva locuri de muncă bine plătite care sunt pregătite pentru o creștere serioasă în următorul deceniu.

Meserii ale viitorului 1
Meserii ale viitorului 
  • Medicină

Joburile din medicină au fost și vor fi la mare căutare. Potrivit unui studiu realizat de Inc. Magazine, între anii 2016 și 2026, vor fi deschise 438.100 poziții noi pentru asistenți medicali. Un alt avantaj este acela că, în acest domeniu, salariile sunt tot timul într-o continuă creștere.

În prezent, acestea pot ajunge și până la câteva mii de euro. În plus, oportunitățile pentru astfel de specialiști sunt atât locale, cât și internaționale.

  • Domeniul digital și mediul online

Acest domeniu este într-o continuă evoluție, iar locurile de muncă sunt foarte diversificate și necesită diferite abilități. Cele mai căutate funcții vor fi acelea de specialist Big Data, analist de date, software developer, specialist digital transformations, specialist digital marketing. În prezent, salariile pentru aceste pozții încep de la circa 1000 de euro, asta în cazul ofertelor de juniori.

  • IT și Telecomunicații

IT-ul este, fără îndoială, un domeniu destul de complex și în continuă evoluție. Acesta este căutat atât pentru joburile extrem de bine plătite, cât și pentru satisfacțiile profesionale pe care le oferă.

În acest domeniu, ofertele sunt numeroase. Cei mai căutați sunt programatorii, specialiștii în protecția datelor, front end și back end developers, administratorii de sistem și administratorii de rețea.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...