Cele mai bune „perle” din fotbalul românesc. Declarații memorabile. „Da’ cine e Nichita Stănescu ăsta?”

Marian Cărăvan 27.10.2020, 14:42
Cele mai bune „perle” din fotbalul românesc. Declarații memorabile. „Da’ cine e Nichita Stănescu ăsta?”

Fie că vorbim despre jucători, antrenori sau conducători, fotbalul românesc ne-a făcut de multe ori să zâmbim. Și nu doar atât. Nume mari din fotbalul mioritic au devenit campioni la capitolul „perle”, având exprimări care provoacă hohote de râs.

Cele mai bune „perle” din fotbalul românesc

A fost un fotbalist genial, a scris pagini memorabile în istoria fotbalului românesc și acum e supranumit „Regele”. Dar, Gheorghe Hagi tinde să devină și un altfel de rege. Al „perlelor”. Și asta tocmai pentru că atunci când vorbește, e aproape imposibil să nu răsară câte o perlă. Și sunt câteva care au intrat în istorie, la fel ca și fazele geniale pe care le-a creat pe terenul de fotbal în cariera sa. Gheorghe Hagi ne-a oferit de-a lungul anilor o colecție de „perle” care au făcut deliciul tuturor.

Sunt deja de notorietate „să fie bine, să nu fie rău” sau „omul este o persoană umană”. Însă asta nu e tot. Colecția de perle marca Gheorghe Hagi este una extinsă și cuprinde exprimări care nu ne-ar fi trecut prin minte. Exprimările hazlii din „palmaresul” lui Gheorghe Hagi sunt suficiente pentru a face un top exclusiv. Nimeni nu contestă seriozitatea sa profesională, avută atât ca jucător, cât și ca antrenor. Însă se pare că „Regele” a fost mult mai mult preocupat de fotbal decât de gramatica limbii române.

„Important e punctele”, „Vreau să joc pe scena care trebuie, să mă bat cu ăia adevărații, care vom vedea dacă vom ajunge acolo să fie mai buni”, „Gicu Grozav e Gicu Grozav. Fiecare om suntem diferiți. El se va identifica cu el însuși”, „Viața e frumoasă, dar merită trăită”, „Haideţi să mergem acolo, haideţi să ieşim, să câştigăm orice, să facem, să fie bine ca să nu fie rău”, „Iancu dacă talent, orice ne-a demonstrat totul”, „Nu putem să ne ascundem după unghii”, „Asta se întâmplă dacă în România se schimbă antrenorii ca, mă scuzaţi, lenjeria interioară, o dată la săptămână”, sunt doar câteva dintre „perlele” oferite de „Regele” fotbalului românesc.

Cele mai bune „perle” din fotbalul românesc. Declarații memorabile. „Da’ cine e Nichita Stănescu ăsta?”
Gigi Becali îi face concurență serioasă lui Gică Hagi la capitolul „perle”

Declarații memorabile. „Da’ cine e Nichita Stănescu ăsta?”

Gică Hagi are concurență serioasă când vine vorba despre exprimările hazlii. Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, e un alt furnizor de perle. Se pare că literatura română nu a fost una dintre preocupările latifundiarului din Pipera. Drept mărturie e replica sa, „Da’ cine e dom’ne Nichita Stănescu ăsta? A adus mai mulţi bani decât mine în România?”. Exprimările lui Gigi Becali și „spectacolele” oferite în emisiunile tv au făcut deliciul tuturor.

M-am certat şi cu Mitică Dragomir, dar fără jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am făcut zdreanţă, dar nu ne-am insultat”, „Dumnezeu e cel mai tare serviciu de informaţii din lume – ştie tot, chiar şi-un fir de păr”, „Becali e un brand. Eu la Avicola Iaşi pot să fac pui Gigi Becali, dacă vreau”, „Sunt în silenzio stampa. Dar doar pentru ziarişti. Vorbesc numai cu televiziunile”, „Dacă marcăm un gol la început, pe urmă putem să jucăm şi la 0-0”, „Am vorbit chiar zilele trecute cu mai mulţi parteneri de afaceri. Oameni serioşi, din lumea interlopă”, sunt unele dintre „perlele” furnizate de Gigi Becali.

Și pentru că Gigi Becali l-a pomenit pe Dumitru Dragomir, ei bine, îl avem și pe fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal printre cei care au produs deliciu cu perlele lor și au completat colecția de perle din fotbalul românesc.

„Dom’le, eu muncesc 24 de ore pe zi, iar uneori chiar şi noaptea”, „Am ajuns la o vârstă la care mi-am dat seama că trebuie să fiu cinstit”, „Familia e sfântă, pe când patria…. cum să vă spun, patria e sacră”, a spus Dumitru Dragomir.

Cele mai bune „perle” din fotbalul românesc. Declarații memorabile. „Da’ cine e Nichita Stănescu ăsta?”
Cornel Dinu e furnizor de „perle” filosofice

Cornel Dinu, „perle” filosofice

Fostul fotbalist Cornel Dinu și-a creat imaginea unui om erudit și a oferit de multe ori declarații de nici cu DEX-ul în mână nu se putea face „traducerea”.

„Filosofia este o transcedentală propedeutică pentru sufletul bântuit de moarte al românului”, „Doar prin hazardul inconştient social nu se putea ajunge în sfere atât de aureolate şi în plan financiar”, „Gestul domnului Mihai Stoica a fost unul de premeditare intempestivă”, „Muncitor Nicoliţă, foarte muncitor, dar terenul de fotbal nu e şantier”, reprezintă colecția Cornel Dinu.

Aceasta este doar o mică selecție din „folclorul” fotbalului autohton. Sperăm că v-am binedispus azi și nu am lucrat în „detrimentul cititorilor”. Asta ca să-l cităm din nou pe Gheorghe Hagi, care, atunci când a fost prezentat ca antrenor la Galatasaray a afirmat că „și când eram jucător, am lucrat în detrimentul echipei”. Asta e, „să fie bine, să nu fie rău”.

 

Urmăriți Impact.ro și pe