Cele 4 țări din Europa care au impus restricții pentru români. Măsuri de urgență adoptate

Rădulescu Valentin 29.06.2020, 14:50
Cele 4 țări din Europa care au impus restricții pentru români. Măsuri de urgență adoptate

Pandemia pare că nu mai este un pericol foarte mare pentru unele țări din Europa. Dar din păcate România nu este inclusă această listă, așa că unele țări au impus restricții pentru cetățenii români care vor să călătorească. În ce țări sunt impuse restricțiile pentru români?

Restricții pentru Români în țările din Europa

Mai multe țări din Europa au început să își redeschidă granițele pentru cetățenii din UE. Dar totodată unele păstrează în continuare restricții pentru persoanele care vin din statele cu o rată ridicată de infectare. Din păcate România se află printre țările cu cele mai multe cazuri înregistrate la 100.000 de locuitori, rata fiind de 17,7.

Țara noastră este depășită însă de Suedia(119,4), Portugalia (43,7) și Marea Britanie (27,4) și completată de Bulgaria (16,5), Serbia (15,2) și Polonia (14,8), a explicat Alexandru Rafila, potrivit stirileprotv.ro. Așadar, mai multe state au decis să aplice în continuare restricțiile de circulație și măsurile de carantină/izolare pentru cei care vin aceste țări, inclusiv pentru români.

Cele 4 țări din Europa care au impus restricții pentru români. Măsuri de urgență adoptate
Cele 4 țări din Europa care au impus restricții pentru români. Măsuri de urgență adoptate

Țările care au impus restricții pentru români

Ministerul de Externe din Estonia a anunțat de curând că românii care merg în țara lor sunt nevoiți să stea în izolare timp de două săptămâni din cauza ratei mare de infectare. Măsura a intrat în vigoare de pe data de 22 iunie și este impusă pentru cetățenii care vin din următoarele țări europene: Polonia, Suedia, România, Portugalia, Bulgaria și Marea Britanie. Ca și Estonia, Danemarca a deschis de sâmbătă călătoriile către și dinspre majoritatea țărilor europene, cu excepția țărilor: România, Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Malta și din cea mai mare parte a Suediei vecine. Totodată, Ambasada României de la Copenhaga a spus că românii pot merge în Danemarca dacă au minimum 6 nopți de cazare rezervate în țară.

Malta este și ea o țară care își redeschide frontierele, dar de la data de 1 iulie, fără accesul românilor. De asemenea, Slovacia și-a deschis și ea frontierele pentru cetățenii din Bulgaria, Cipru, Rep. Cehă, Danemarca, Insulele Feroe, Estonia, Finlanda, Grecia, Croatia, Islanda, Liechtenstein, Lituania, Letonia, Ungaria, Malta, Germania, Norvegia, Austria, Slovenia, Elveţia, Muntenegru, Monaco şi Polonia. Din păcate însă, România nu a fost inclusă pe lista lor. Amintim că pentru orice călătorie efectuată este recomandată verificarea site-ului Ministerului de Externe.

Urmăriți Impact.ro și pe