Un bărbat a băut apă cu argint timp de câțiva ani. Ce s-a întâmplat cu înfățișarea lui

Cristian Cojocaru 05.11.2020, 11:48
Un bărbat a băut apă cu argint timp de câțiva ani. Ce s-a întâmplat cu înfățișarea lui

Paul Karason , un bărbat din Madera, un mic oraș din statul California a devenit cunoscut la nivel mondial datorită tratamentului său. Acesta a băut apă cu argint timp de câțiva ani. Efectele tratamentului nu au întârziat să apară, fapt care l-a facut si celebru. Totul a plecat de la o dermatită, afecțiune dobândită pe fond nervos în urma pierderii tatălui său.

Cum a început povestea bărbatului care a băut apa cu argint

În urma decesului tatălui său, Paul Karason a dezvoltat o dermatită severă pe fond nervos. În urma acestui lucru, bărbatul a decis într-un mod independent să urmeze un tratament pe bază de argint. Tratamentul conținea medicamente și apă pe baza elementului chimic. Paul a început să bea zilnic un pahar de 300 ml de apă cu argint. Ceea ce nu a știut bărbatul era că utilizarea îndelungată a acestuia, poate cauza sănătății organismului. Argintul poate schimba pigmentul pielii, implicit culoarea acesteia.

Un bărbat a băut apă cu argint timp de câțiva ani
Un bărbat a băut apă cu argint timp de câțiva ani

Karason nu a conștientizat schimbările coloritului pielii până când un prieten i-a atras atenția cu privire la acest aspect. Efectele nu au întârziat să apară, și acesta a dezvoltat o afecțiune numită argyria. Pielea i-a devenit albastru-cenușie, aspect care l-a scos în evidență în întreaga lume. Paul Karason a devenit celebru la apariția lui în presa americană în anul 2007. Din acel moment  acesta era invitat adesea la interviuri televizate și nu numai.

Acest nou aspect nu l-a pus în dificultate, relatând chiar că se simte bine. 6 ani mai târziu, în 2013, Paul a murit în urma unui infarct la vârsta de 62 de ani. Încă o dată, ni se demonstrează faptul ca atunci când suferim de o afecțiune, vizita la medic este cea mai recomandată, potrivit atlas-geografic.net.

Un bărbat a băut apă cu argint timp de câțiva ani - Inainte si dupa tratament
Un bărbat a baut apa cu argint timp de cativa ani – Inainte si dupa tratament

Argintul ca tratament

Încă din Grecia Antică se cunosc proprietățile de luptă împotriva bacteriilor ale argintului. Vechii greci turnau apa în vase de argint, ulterior fiind folosită pentru dezinfectarea rănilor.

Datorită argintului, bacteriile au blocat accesul la oxigen, ionii de argint omorând bacteriile. Eficacitatea argintului crește până la de patru ori dacă apa este încalzită. La o temperatură de 42 de grade, E.coli va fi distrus în aproximativ 20 minute. Și anumite țesuturi umane conțin argint precum creierul, însă nu se cunoaște concret rolul acestuia în organism. Ca orice alt exces, și excesul argintului în organismul uman poate avea efecte negative. În cantități mari, acesta poate afecta metabolismul și distruge ADN-ul.

Improbabil ca apa cu o concentrație mai mare de argint să producă grave afecțuni organismului. Totuși metalul se va acumula și în timp, poate fi periculos pentru sănătate. Din fericire, în zilele noastre există antiseptice mult mai eficiente decât argintul.

Urmăriți Impact.ro și pe