Cel mai scurt test IQ din lume are doar 3 întrebări. Știi să răspunzi la ele?

Badea Violeta 05.04.2023, 17:44
Cel mai scurt test IQ din lume are doar 3 întrebări. Știi să răspunzi la ele?

Testele IQ și cele de tip DIY (do-it-yourself) au devenit foarte populare, în ultimul timp, pe internet. Ele îți oferă șansă să te compari cu alte persoane pentru a constata cum se plasează inteligență ta față de medie. Vezi mai jos, cum arată cel mai scurt test IQ din lume, format din doar trei întrebări. Crezi că te descurci să răspunzi la ele?

Cel mai scurt test IQ din lume, alcătuit din doar trei întrebări

Cognitive Reflection Test (CRT) este supranumit cel mai scurt test IQ din lume, deoarece este alcătuit din doar trei întrebări. Acesta îți evaluează capacitatea de a identifica faptul că o problemă aparent simplă poate fi, de fapt, mai dificilă decât pare la prima vedere. Cu cât faci acest lucru mai rapid, cu atât mai inteligent pari a fi.

Iată cele trei întrebări:

1. O bâtă de baseball și o minge costă împreună $1,10. Bâta costă cu un dolar mai mult decât mingea. Cât costă fiecare?

2. Dacă cinci mașini fac cinci piese în cinci minute, în cât timp vor face 100 de mașini 100 de piese?

3. Pe un lac este o frunză de nufăr care-și dublează suprafața în fiecare zi. Dacă a acoperit întreg lacul în 48 de zile, câte zile i-au trebuit ca să acopere jumătate din el?

Citește și Test IQ de rezolvat în câteva minute. Ce tip de inteligență ai!

Cel mai scurt test IQ din lume
Cel mai scurt test IQ din lume

Iată ce răspund majoritatea oamenilor:

1. 10 cenți

2. 100 de minute

3. 24 de zile

Toate aceste răspunsuri ar fi greșite.

Mai jos îți prezentăm răspunsurile corecte și cum ajungi la ele:

1. Mingea costă, de fapt, 5 cenți. Dacă aceasta ar costa X, iar bâta cu un dolar mai mult, adică X+$1. Prin urmare, mingea + bila = X + (X+$1) = $1,10. Deci 2X + $1 = $1,10, adică 2X = $0,10, iar mingea este 5 cenți.

2. Ar dura 5 minute ca 100 de mașini să facă 100 de piese. Cinci mașini, cinci piese în cinci minute. Deci o mașină face o piesă în cinci minute. Dacă 100 de mașini vor face piese, ele vor face 100 de piese tot în cinci minute.

3. Ar fi nevoie de 47 de zile pentru ca frunza de nufăr să acopere jumătate din lac. Dacă frunza își dublează dimensiunea în fiecare zi , ea se înjumătățește dacă mergem în sens invers. Deci lacul a fost pe jumătate acoperit în 47 de zile.

Potrivit unui sondaj, circa 3.500 de oameni, 33% au greșit toate trei răspunsurile, iar 83% cel puțin unul.

Citește și Test IQ rapid de 10 întrebări. Puțini pot răspunde la întrebarea a 7-a!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...