Cel mai sănătos fruct pe care îl poți mânca. Ajută la slăbit pentru că dă senzația de sațietate mai mult timp

Andrei Simion 14.03.2023, 18:37
Cel mai sănătos fruct pe care îl poți mânca. Ajută la slăbit pentru că dă senzația de sațietate mai mult timp

Cel mai sănătos fruct pe care îl poți mânca ajută și la slăbit, deoarece dă senzația de sațietate pentru o perioadă mai îndelungată. Un medic nutriționist a explicat de ce este acesta important în alimentație și ce alte fructe poți include în dietă.

Care este cel mai sănătos fruct

Potrivit nutriționistului Danielle Crumble Smith, dintre toate fructele, afinele sunt cele mai sănătoase. Acestea conțin multe fibre ce dau senzația de sațietate pentru mai mult timp. În plus, se numără printre fructele cu cel mai mare conținut de antioxidanți, ce previn sau întârzie deteriorarea celulelor.

„Din punct de vedere cognitiv, există o mulțime de beneficii în ceea ce privește memoria și unele studii arată beneficii cardiovasculare sau compuși care luptă împotriva cancerului. În general, acestea scad inflamația”, a spus Danielle Crumble Smith.

Cel mai sanatos fruct pe care il poti manca. Ajuta la slabit pentru ca da senzatia de satietate mai mult timp
Afine. Foto: unsplash.com

Ce alte fructe sunt recomandate în dietă

Pe de altă parte, nutriționistul a explicat că nu este esențial consumul de afine sălbatice pentru a obține nutrienți. Danielle Crumble Smith a spus că rezultatele sănătoase pot fi obținute prin consumul de fructe de orice fel, chiar dacă unele dintre ele au nutrienți ce servesc unor scopuri diferite.

De exemplu, consumul de mere este recomandat, printre altele, deoarece aceste fructe conțin pectină, o fibră ce acționează ca un prebiotic ce poate ajuta funcția colonului și digestia. În alimentație mai sunt recomandate fructele cu un conținut bogat de vitamina C, cum ar fi căpșunele și citricele – portocale, grapefruit și lămâi.

„Vitamina C ajută la producția de colagen, iar în generația noastră, oamenii sunt preocupați de diminuarea ridurilor și de sănătatea părului, a pielii și a unghiilor. Vitamina C este, de fapt, cu adevărat crucială pentru asta”, a spus nutriționistul.

În contextul în care numeroase persoane se feresc de consumul de fructe din cauza conținutului lor de zahăr, nutriționistul a explicat că acestea sunt în continuare benefice pentru sănătate și că zahărul natural reprezintă o sursă sănătoasă de energie. Asociate cu proteine, cum ar fi din iaurt sau brânză, acestea oferă un impuls similar cu cel dat de cofeină.

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenția Bolilor, consumul recomandat de fructe pe zi depinde de mai mulți factori. Însă, în general, adulții ar trebui să consume aproximativ 400 de grame de fructe zilnic. Un măr are 200 de grame, la fel ca o banană, trei prune medii sau șapte felii de mango.

Urmăriți Impact.ro și pe