Cel mai mare producător de pâine din România, vândut unei companii mexicane. Tranzacția se ridică la sume uriașe

Stan Filon 15.01.2023, 13:48
Cel mai mare producător de pâine din România, vândut unei companii mexicane. Tranzacția se ridică la sume uriașe

Sunt schimbări importante pe piața de panificație din România, după ce jucătorul principal de pe piața producătorilor de pâine din țara noastră a fost vândut unei companii mexicane! Tranzacția a fost finalizată și va fi anunțată săptămâna viitoare pe bursa mexicană.

Cel mai mare producător de pâine din România, vândut unei companii mexicane

Producătorul de panificație Vel Pitar a fost vândut gigantului mexican Bimbo, unul dintre cele mai mari din lume pe această nișă, potrivit. Întreaga tranzacție se ridica la aproape 200 de milioane de euro și va fi finalizată săptămână viitoare, când va fi anunțată pe bursa mexicană, unde este listat grupul Bimbo.

Compania Vel Pitar, cea mai mare producătoare de pâine din România, a fost delistată de la bursă încă din anul 2006 de acționarul majoritar Broadhurst, condus de managerul Andrei Siminel. Vel Pitar este parte a grupului New Century Holdings (NCH), ale cărui afaceri sunt coordonate la nivel local de Andrei Siminel.

Cel mai mare producator de paine din Romania, vandut unei companii mexicane
Cel mai mare producator de paine din Romania, vandut unei companii mexicane

Cumpărătorul, unul dintre cele mai grele de pe piața mondială a panificației

„Acțiunile societății Vel Pitar SA au fost vândute către grupo Bimbo. Vel Pitar este o companie deținută de investitori americani (NCH Capital), dar construită și condusă de o echipă exclusiv românească, pe un parcurs de peste 24 de ani. Este cel mai mare producător de pâine și produse de panificație din România, dar mai mult decât a fi un producător de pâine, Vel Pitar este o companie inovatoare”, au transmis reprezentanții NCH, potrivit Profit.ro.

Potrivit rapoartelor finaniare, în 2021 Vel Pitar a avut afaceri de 586,2 milioane lei și un profit net de 68,5 milioane lei, având peste 1.900 de angajați. Grupul mexican Bimbo, pe piață din 1943, este unul dintre cele mai importante la nivel global, cu operațiuni în 33 de state din America, Europa, Asia și Africa și 197 de brutării, având afaceri anuale de circa 15 miliarde dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...