Cel mai mare hotel din România se închide. A primit lovitura de grație. „S-au prăbușit”

Stan Filon 17.01.2022, 15:37
Cel mai mare hotel din România se închide. A primit lovitura de grație. „S-au prăbușit”

Rin Grand Hotel, cel mai mare hotel din România, se închide! Decizia a fost luată de Ionuț Negoiță, care a recunoscut că pandemia de coronavirus a pus capac afacerii, iar veniturile s-au prăbușit pur și simplu. Omul de afaceri se pare că renunță la turism, cel puțin pentru o perioadă, și se va axa de-acum pe proiecte rezidențiale, unde are deja afaceri serioase.

Cel mai mare hotel din România se închide

Așadar, cel mai mare hotel din România, Rin Grand Hotel, se închide. Nu va mai primi niciun turist. Ionuț Negoiță, proprietarul hotelului a spus ce are de gând să facă cu clădirea care adăpostește aproape 1500 de apartamente. Omul de afacaeri a spus că respectiva clădire va suferi unele modificări, iar apartamentele vor fi scoase la vânzare.

„Pandemia ne-a afectat foarte mult, gradul de ocupare şi veniturile s-au prăbuşit dramatic la Rin Grand Hotel, veniturile au scăzut cu 80%, am adus chiar bani de acasă. L-am închis şi transformăm ultimele camere ce funcţionau în regim hotelier în apartamente. Până în vara anului viitor vom finaliza această conversie“, a spus pentru ZF Ionuţ Negoiţă, proprietarul hotelului, fratele lui Robert Negoiţă, primarul sectorului 3.

Cel mai mare hotel din Romania se inchide
Cel mai mare hotel din Romania se inchide

1460 de camere

Deși Ionuț Negoiță a spus că pandemia de coronavirus ar fi principalul vinovat pentru închiderea hotelului, se pare că situația nu era una roz de ceva timp, multe dintre apartamente fiind deja vândute.

Fraţii Negoiţă erau încrezători la deschiderea hotelului, care a avut loc în anul 2007, că cele 1.460 de camere vor fi bine primite de piaţă şi că hotelul Rin Grand Hotel va deveni profitabil în doar câţiva ani. Anii au trecut însă, iar în 2012 doar o treime din capacitatea totală de cazare mai funcţiona în regim hotelier, restul camerelor fiind transformate deja în apartamente care au fost scoase la vânzare.

Fostul acţionar majoritar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte rezidenţiale din Capitală și spune că se va concentra acum doar pe astfel de investiții. „În turism aşteptăm vremuri mai bune. Vom continua investiţiile pe rezidenţial”.

Hotelul Rin Grand Hotel a fost deschis în anul 2007 și este situat în sudul Bucureştiului, lângă târgul de maşini Vitan. Acesta a fost ridicat cu o investiţie de 60 de milioane de euro și se spunea chiar că ar fi fost cel mai mare hotel din Europa.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...