Cel mai mare boxer din istoria Ucrainei vrea să lupte împotriva rușilor. S-a prezentat la încorporare: „Particip la această apărare teritorială”

Andrei Cezar 03.02.2022, 14:49
Cel mai mare boxer din istoria Ucrainei vrea să lupte împotriva rușilor. S-a prezentat la încorporare: „Particip la această apărare teritorială”

Tensiunile de la granița dintre Rusia și Ucraina sunt tot mai mari pe zi ce trece, iar mulți analiști consideră că o invazie a armatei ruse este iminentă. În acest context, cel mai mare boxer din istoria Ucrainei, Vladimir Klitschko, a anunțat că s-a înscris în armata de rezerviști a țării sale. El s-a prezentat la centrul de recrutare al Forțelor Teritoriale de Apărare motivând că dragostea pentru țară, familie și apropiați l-au determinat să ia această decizie.

Vladimir Klitschko, gata de luptă împotriva rușilor

Vladimir Klitschko este cel mai mare boxer al Ucrainei și unul dintre cei mai apreciați la categoria grea de pe întreg mapamondul din toate timpurile. El a fost deținătorul centurilor IBF, IBO, WBO, WBC. Luptător de talie mondială, Vladimir Klitschko nu a putut rămâne impasibil la amenințările Rusiei asupra țării sale.

Fostul campion mondial la box a decis să se înroleze în armata de rezerviști a Ucrainei chiar în prima zi în care s-a deschis centrul de recrutare al Forțelor Teritoriale de Apărare din centrul Kievului.

Deși Vladimir Putin a transmis că nu are de gând să treacă la o ofensivă militară împotriva Ucrainei, țara noastră vecină se pregătește pentru o eventuală invazie a Rusiei.

Astfel, Vladimir Klitschko a luat-o pe urmele fratelui său, Vitali, în prezent primar al capitalei Ucrainei, care în urmă cu o lună anunța că începe pregătirea militară în eventualitatea unui conflict cu Rusia.

Fetița mea merge la școală la un cartier distanță de locul în care ne aflăm. În prezent, însă, școala este închisă, pentru că ambasadorii au trimis familiile acasă”, a spus Vladimir Klitschko, referindu-se la o retragere parțială a personalului unor ambasade și a copiilor acestora, care învățau acolo, potrivit Reuters.

La fel ca și fratele său Vitali, Vladimir Klitschko dorește ca tensiunile ruso-ucrainene să fie rezolvate pe cale diplomatică, dar a declarat că nu se va da în lături în cazul în care va fi nevoit să își apere țara cu propriile mâini.

Dragostea pentru orașul meu, casa mea, familia mea, vecinii mei, fiica mea m-a adus astăzi aici. Am luat această inițiativă și acum particip la această apărare teritorială”, a mai spus fostul campion mondial la categoria grea.

Vitali Klitschko, ironii la adresa Germaniei după ce nemții au anunțat că trimit căști militare în Ucraina

Germania a transmis, prin vocea ministrului german Apărării Christine Lambrecht, că va livra 5.000 de căști militare în Ucraina, în condițiile în care țara est-europeană a solicitat Berlinului să trimită arme.

În acest context, Vitali Klitschko, care a locuit în Germania ani buni, a criticat răspunsul nemților catalogându-l drept o „glumă”.

Comportamentul guvernului german mă lasă fără cuvinte. Ministerul Apărării probabil nu și-a dat seama că noi ne confruntăm cu o armată rusă perfect echipată, care poate intra oricând în Ucraina. Ce or să ne trimită data viitoare? Perne?”, a răbufnit Klitschko, primar al orașului Kiev din 2014.

Vladimir Klitschko, în schimb, a avut un mesaj opus față de cel al fratelui său. El a declarat că Germania a fost principalul investitor în țara sa natală în ultimii ani, iar din acest motiv nu poate decât să îi poarte un respect deosebit.

Aș spune că sunt recunoscător Germaniei, pentru că nicio altă țară, și știți că nu am rețineri să critic atunci când este cazul, nu a investit în Ucraina la fel de mult ca Germania în ultimii ani.

Germania este pe primul loc pentru mine. După aia, urmează celelalte țări care ne-au susținut. Vreau să spun ‘Mulțumesc!’ pentru acest sprijin”, a transmis fostul boxer.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe