Ucraina a anunțat că îsi mărește armata. Rusia are de aproape patru ori mai mulți soldați

Beatrice Dumitru 01.02.2022, 15:02
Ucraina a anunțat că îsi mărește armata. Rusia are de aproape patru ori mai mulți soldați

Ucraina ia măsuri pe fondul conflictului cu Rusia. Președintele Volodimir Zelenski a decis să suplimenteze efectivele forţelor armate ale țări, deși a respins în mod repetat avertismentele SUA și NATO că Moscova ar putea ataca Ucraina în orice moment. În prezent, Kievul are aproape 250.000 de persoane în forțele armate.

Ucraina își mărește armata

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe parlamentari să rămână calmi și să evite panica, în timp ce se pregătește să-i primească pe liderii Olandei, Marii Britanii și Poloniei, toți membri NATO, ca parte a eforturilor de a dezamorsa tensiunile cu Rusia și de a consolida sprijinul internațional pentru Kiev.

Acesta a semnat marți un decret pentru a mări numărul forțelor armate cu 100.000 de soldați în trei ani și pentru a crește salariile soldaților, dar a spus că acest lucru nu înseamnă că războiul cu Rusia este iminent. Volodimir Zelenski a declarat că a semnat decretul „nu pentru că vom avea un război în curând, ci pentru ca în curând și în viitor să fie pace în Ucraina”. 

În prezent, există aproape 250.000 de persoane în forțele armate ale Ucrainei, în comparație cu puterea generală a Rusiei de aproximativ 900.000, notează Reuters.

Ucraina a anunțat că îsi mărește armata. Rusia are de aproape patru ori mai mulți soldați
Armata Ucrainei se va mări cu 100.000 de militari.

Trebuie să fim uniți în politica internă. Puteți fi în opoziție cu guvernul, dar nu puteți fi în opoziție cu Ucraina. Poți disprețui guvernul, președintele, dar nu poți să-ți disprețuiești propriul popor, să semeni panică pentru a culege câștiguri politice, să ții oamenii în stare de alertă”, a spus Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski a respins avertismentele SUA și NATO

Rusia a adunat peste 100.000 de militari în apropierea graniței cu Ucraina, dar neagă existență unui plan de a invada acestă țară. Statele Unite și aliații săi au avertizat că vor declanșa sancțiuni dure, dacă se va întâmpla acest lucru. Volodimir Zelenski a respins de fiecare dată avertismentele Statelor Unite și ale altor aliați NATO că Rusia ar putea ataca Ucraina în orice moment.

Occidentul a respins în mod oficial, săptămâna trecută, cererile Rusiei de a interzice Ucrainei să adere vreodată la NATO și retragerea forțele Alianței Nord-Atlantice din Europa de Est, dar și-a exprimat disponibilitatea de a discuta despre controlul armelor și măsurile de consolidare a încrederii.

Rusia nu a anunțat încă următoarea mișcare, iar Kremlinul a susținut că președintele Vladimir Putin va răspunde „când va considera că este necesar”. Liderul de la Kremlin s-a plâns președintelui francez Emmanuel Macron, într-o discuție telefonică, că Statele Unite și NATO nu au abordat principalele solicitări de securitate ale Moscovei.

Urmăriți Impact.ro și pe