Cel mai lung drum drept din România. E bucuria șoferilor, nu au cum să facă accidente aici

Nicu Stan 17.04.2021, 16:47

Cel mai lung drum drept din România. E bucuria șoferilor, nu au cum să facă accidente aici. Cel mai lung drum drept din lume măsoară de peste 15 ori mai mult.

Acesta este cel mai drept drum din România. Unde se regăsește și câți kilometri măsoară

Cel mai lung drum drept din România este situat pe drumul european E70. Această bucată de drum este bucuria șoferilor, pentru că nu prea au cum să facă accidente aici.

Bucata de drum drept face legatura între București și Alexandria. De asemenea, cel mai drept drum din România se regăsește între localitățile Draganesti Vlasca si Vitanesti. Drumul, pe o porțiune de 15,8 kilometri, este perfect drept.

E 70 Bucuresti-Alexandria, cel mai lung drum drept din Romania
E 70 Bucuresti-Alexandria, cel mai lung drum drept din Romania

Care este cel mai lung drum drept din lume. Unde se regăsește

Recordul României este însă la mulți kilometri distanță de un alt drum drept perfect. Astfel, la nivel mondial, cel mai lung drum drept este regăsit în Arabia Saudită. Drumul deplasează șoferii între orașele Haradh și Badha și măsoară nu mai putin de 260 de kilometri.

Drumul este cunoscut ca de către șoferi ca Autostrada 85. Pe locul doi în topul celor mai drepte drumuri se regăsește ”90 Mile Straight” din Australia.  Drumul australian se întinde pe o line dreaptă de 146,6 kilometri.

Drumul montan din România care îți taie răsuflarea

Pe de altă parte, drumul montan din România care îți taie răsuflarea a fost asfaltat în 2020 și așteaptă vizitatori. Drumul de o frumusețe incredibilă este situat între localităţile clujene Mărişel şi Măguri Răcătău.

Consiliul Judeţean Cluj a informat că a finalizat lucrările derulate pe sectorul Mărişel – Măguri Răcătău al drumului judeţean 107T, în luna octombrie a anului trecut.

Zona are un potențial turistic uriaș

”Mă bucur să pot anunţa iubitorii muntelui, ai sporturilor de iarnă şi, în general, amatorii de timp liber petrecut în natură că drumul Măguri – Măguri Răcătău – Marişel este complet asfaltat, iar lucările sunt complet finalizate.

E o zonă montană superbă, cu un potenţial turistic uriaş, la a cărei dezvoltare şi punere în valoare am contribuit prin asfaltarea acestui drum care nu doar că oferă condiţii excelente de trafic ci şi arată impresionant“, spunea Alin Ţişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Cîți kilometri măsoară drumul care îți taie răsuflarea

Drumul de o frumusețe rară are o lungime de 6,165 kilometri ți are tot ce îi trebuie unui drum. Marcajele rutiere marginale, acostamente şi parapeţi metalici de siguranţă.

În plus, tot în cursul lui 2020, în luna mai, Consiliul Judeţean Cluj a finalizat asfaltarea sectorului de drum Măguri Răcătău – Măguri în lungime de 4,53 kilometri. Acestea sunt alte două sectoare ale drumului care îți taie răsuflarea, în lungime totală de aproximativ 9,7 kilometri. Și acestea au fost asfaltate în cursul anului 2019.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI