Cel mai bogat cioban din România. Averea colosală pe care i-a lăsat-o fiului său

Andreea Bisinicu 26.10.2020, 11:13
Cel mai bogat cioban din România. Averea colosală pe care i-a lăsat-o fiului său

Cine este cel mai bogat cioban din România. Averea colosală pe care i-a lăsat-o băiatului său. Fiul unui cioban din judeţul Mureş susține că tatăl său i-a făcut cadou 4,5 milioane de euro. Nu, nu e nicio glumă. Despre cine este vorba.

Cine este cel mai bogat cioban din România

Cel mai bogat cioban din România. Un bărbat din judeţul Mureş a fost obligat de ANAF să achite peste 2,3 milioane de lei, echivalentul a aproape 470.000 de euro. Motivul? Pentru a-și justifica averea.

Averea colosală pe care i-a lăsat-o părintele său. Bărbatul, revoltat de această situație, a dat Fiscul în judecată şi susţine că a primit 4,5 milioane de euro în perioada 2014-2016 de la tatăl său, unul din cei mai importanţi oieri din judeţ, transmite ziare.com.

Da, se întâmplă în România. Un bărbat din judeţul Mureş a dat Fiscul în judecată, după ce inspectorii ANAF i-au stabilit plată un impozit pe venit de 1,6 milioane lei.

Mai mult de atât, se pare că la această sumă s-au adăugat dobânzi şi penalităţi. Astfel, totalul a crescut la peste 2,3 milioane de lei. ANAF susţine că bărbatul trebuie să plătească impozit la banii pe care nu-i poate justifica. Pe de altă parte, mureșeanul a precizat că banii sunt primiți de la tatăl său, cu titlu gratuit.

„În instanţă, bărbatul a arătat că a beneficiat, în perioada 2014 – 2016, de donaţii de la părinţi în cuantum total de aproximativ 4,5 milioane euro, sumele fiind încasate atât în lei, cât şi în valută. Bărbatul a arătat că sumele au fost dobândite cu titlu gratuit, respectiv sub formă de donaţii, venituri care sunt neimpozabile.”, notează Libertatea.

Nimeni nu si-a inchipuit ce avere a putut sa stranga ciobanul in 40 ani de oierit
Nimeni nu si-a inchipuit ce avere a putut sa stranga ciobanul in 40 ani de oierit

Ciobanul din Mureș a făcut o avere din crescutul oilor

Fiul ciobanului din Mureş le-a făcut judecătorilor un calcul prin care a justificat cum a adunat tatăl său milioane de euro din oierit. Potrivit acestuia, de pe urma unei singure oi din rasa Spanca tatăl lui încasa 1.255 de lei pe an.

Acesta deținea 1.150 capete în fiecare an, rezultând un câştig total de aproape 43 de milioane de lei, în peste 40 ani de oierit. Oierul din Mureș a acumulat economii semnificative, de cel puţin 68.918.200 de lei, averea colosală pe care i-a lăsat-o fiului său.

„Le-a oferit surse de fonduri suficiente pentru a-şi pune bazele propriilor afaceri la nivel local (carmangeria şi magazinele de mezeluri Ponderosa, restaurantele Tempo şi Laci Csarda, Hotel Tempo, lanţul de magazine alimentare Palas)”, conform Libertatea.

Judecătorii Tribunalului Mureş au respins cererea bărbatului şi au menţinut decizia de impunere prin care acesta este obligat să achite impozite cu dobânzi şi penalităţi de peste 2,3 milioane lei.

„Probele administrate nu dovedesc donaţia valorii de 4.500.000 de euro către reclamant”, se arată în sentinţă. Procesul continuă la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Urmăriți Impact.ro și pe