Cel mai bine supravegheat sector al Bucureștiului. Primar: ”Putem vedea tot ce mișcă”

Iancu Andreea 08.04.2021, 13:49

Locuitorii unui sector al Bucureștiului se pot lăuda cu titlul de cel mai supravegheat loc din oraș, după ce primarul a dezvăluit că autoritățile pot observa cu precizie tot ceea ce se mișcă pe raza acestei zone. Sistemul de monitorizare a dus deja la observarea primelor efecte pozitive pe străzile Capitalei.

Care este cel mai supravegheat sector al Bucureștiului

Un primar al Bucureștiului se poate mândri cu cel mai supravegheat sector, după ce autoritățile locale au pus în funcțiune un sistem de monitorizare video, care a fost implementat la nivelul Direcției Dispecerat, Situații de Urgență și Poliția Animalelor – Direcția Generală de Poliție Locală. Astfel, locuitorii din Sectorul 5 al Capitalei se pot bucura de un trai liniștit. Obiectivele pe care cele 400 de camere din intersecțiile principale ale sectorului, din locurile de joacă sau din zonele din apropierea școlilor, grădinițelor și parcărilor de reședință le vizează sunt de a monitoriza, depista și sancționa amabeterile de la legile în vigoare.

Cristian Popescu Piedone, actual edil de la Sectorul 5, a avut o ședință la primărie cu reprezentanți ai Poliției Locale la începutul acestei săptămâni și a solicitat montarea de noi camere video pentru o monitorizare și mai eficientă a sectorului. Această acțiune a demarat deja pe raza străzilor pe care le administrează primarul și promite să asigure o viață în siguranță a cetățenilor săi, potrivit stiripesurse.ro.

Străzile Sectorului 5 sunt monitorizate de un sistem video performant foto - stiripesurse.ro
Străzile Sectorului 5 sunt monitorizate de un sistem video performant
foto – stiripesurse.ro

Beneficiile noului sistem de monitorizare. Rata de infracționalitate din Sectorul 5 a scăzut

Edilul a menționat recent că sistemul de monitorizare video generează deja beneficii, rata de infracționalitate din Sectorul 5 fiind redusă. Totodată, datorită montării camerelor în zonele de interes din sector au putut fi identificate rapid persoanele care nu respectă liniștea și ordinea publică. De asemenea, printre cei observați de către autorități se numără și persoanele care desfășoară activități de comerț stradal ilegal sau cei care aruncă sau depozitează deșeuri pe domeniul public. Un alt beneficiu important al sistemului de monitorizare este faptul că autoritățile sunt înștiințate în timp real de problemele apărute în cazul intersecțiilor semaforizate sau în cazul unor avarii apărute la rețelele de apă și canalizare.

Siguranța locuitorilor din Sectorul 5 este extrem de importantă. Sistemul de monitorizare ne permite să avem grijă de copiii, părinții și bunicii noștri. Datorită acestui sistem putem preveni diverse ilegalități pe care unele persoane vor să le săvârșească și putem identifica mult mai ușor pe cei care nu au respectat legea. Avem camere în apropierea școlilor și grădinițelor, în parcuri sau în intersecții. Cetățenii trebuie să știe că există acest Big Brother care supraveghează. Camerele sunt unele performante, deci putem vedea absolut tot ce mișcă în sector. În perioada următoare vom avea un număr și mai mare de camere de supraveghere, pentru că locuitorii trebuie să aibă un trai liniștit și sigur, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Descoperă lista străzilor unde sunt montate camerele de supraveghere din sectorul 5, București.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...